Alleen internet abonnement

Abonnement met alleen internet

Alleen internet abonnement glasvezel wifi

Met het groeiende streaming aanbod en een tv aanbod dat steeds minder wordt, zeggen steeds meer mensen hun kabel tv abonnementen op. Het kiezen voor een alleen internet abonnement is dan een logische keuze. Bij een alleen internet heb je internet only en betaal je niet voor een televisieabonnement en een vaste telefoonaansluiting.

Veel mensen hebben tegenwoordig nog een alles in 1 pakket. Zo’n pakket is zonde om te hebben als je de televisie helemaal niet gebruikt. Hierom is het zeker aan te raden om te kiezen voor een alleen internet pakket zonder tv. Om makkelijk de beste deal te vinden kun je op onze website alle internet pakketten met elkaar vergelijken.

Er stappen steeds meer mensen over naar alleen internet, zodat je overal WiFi in huis hebt en via internet kunt streamen.

Alleen glasvezel internet en WiFi vergelijken

Wij maken het gemakkelijk om internetproviders te vergelijken. Voer eenvoudig je postcode in en wij zullen een lijst met providers tonen die beschikbaar zijn op jouw postcode. Verder kun je alleen internetproviders vergelijken op de volgende dingen:

  • Internet: Glasvezel of DSL
  • Downloadsnelheid: Tot 50 Mbit/s, 50 tot 250 Mbit/s of meer dan 250 Mbit/s
  • Prijs: Sorteer of filter op prijs per maand

Verschillen tussen alleen glasvezel internet en DSL

Vraag je je af wat het verschil is tussen glasvezel en DSL? Glasvezel is een nieuwere technologie die veel hogere snelheden levert dan DSL. Glasvezel heeft ook het potentieel om in de toekomst nog hogere snelheden te bieden, naarmate de technologie vordert. DSL is een oudere technologie die lagere snelheden levert dan glasvezel. In landelijke gebieden is DSL echter wel overal in Nederland beschikbaar en glasvezel nog niet. Als glasvezel is aangelegd in jouw wijk is het zeker aan te raden om een alleen glasvezel internet abonnement te nemen.

Welke downloadsnelheid kiezen voor alleen internet?

Internetsnelheid via glasvezel of dsl

Wanneer je op zoek bent naar een nieuw internet abonnement, is één van de belangrijkste factoren waarmee je rekening houdt, hoe hoog de internetsnelheid is. De downloadsnelheid bepaalt hoe snel gegevens van internet naar jouw apparaat kunnen worden overgebracht. Dit is belangrijk voor activiteiten zoals video’s kijken, internetten of online games spelen.

Idealiter wil je een alleen internet provider met een hoge downloadsnelheid, zodat je zonder vertraging van je internet kunt genieten. Niet is overal in Nederland de downloadsnelheid even snel. Dit is bij DSL bijvoorbeeld afhankelijk van hoeveel mensen er op dezelfde verbinding zitten. Hierdoor kan het zijn dat je internet traag is of schommelt. Bij glasvezel maakt dit al een stuk minder uit.

Als je wilt weten wat de downloadsnelheid is voor een bepaalde service, kun je de website van de provider bezoeken of onze vergelijker gebruiken. Onze vergelijker gebruiken geeft je een idee van wat je kunt verwachten en helpt je een beter beslissing te maken over welke service voor jou geschikt is.

Waar op letten bij een alleen internet abonnement

Bij het overwegen van een abonnement met alleen internet, zijn er een paar dingen om in gedachten te houden. De belangrijkste factor is de beschikbaarheid van de dienst in jouw regio. Wij raden aan om glasvezel te nemen indien dit beschikbaar is. Bovenaan in de vergelijker kun je je postcode opgeven. Door je postcode zie je welke alleen internet providers er bij jou in de regio beschikbaar zijn.

We adviseren om te kiezen voor een minimale downloadsnelheid van 50 Mbps om goed mee te kunnen werken. Zorg er ten slotte voor dat je de prijs bekijkt van je huidige alles in 1 of alleen internet abonnement. Vaak kan een abonnement met alleen internet goedkoper zijn dan een traditioneel alles-in-één-pakket. Je kunt ook alleen internet vergelijken om over te stappen op een goedkopere aanbieder. Zo kun je maandelijks geld besparen.

Welk internet abonnement is het snelst?

Er is geen duidelijk antwoord op de vraag welk internetabonnement het snelst is. Er zijn echter een paar algemene dingen waarmee je rekening moet houden wanneer je probeert het beste internet voor jouw behoeften te vinden.

Een aspect die de internetsnelheid sterk beïnvloed is het verbindingstype dat je hebt. Bij de meeste abonnementen kun je kiezen uit twee verschillende verbindingstypes. Dit zijn: Glasvezel of DSL.

DSL, of Digital Subscriber Line, is een type internetdienst dat gebruik maakt van uw bestaande koperen telefoonlijn om snel internet te leveren. Glasvezel internet daarentegen maakt gebruik van een netwerk van glasvezelkabels om internetdiensten te leveren. Wat zijn de voordelen van elk type internetdienst? DSL-internet is over het algemeen goedkoper dan glasvezel internet. Het is echter belangrijk op te merken dat DSL-snelheden kunnen variëren, afhankelijk van hoe ver je van de apparatuur van jouw serviceprovider verwijderd bent. Bovendien kan DSL-internet worden beïnvloed door zaken als het weer of stroomuitval. Alleen glasvezel internet is over het algemeen duurder dan DSL-internet. Het biedt echter een aantal voordelen ten opzichte van DSL. Zo is glasvezel internet veel sneller dan DSL. Bovendien is het niet zo gevoelig voor weersomstandigheden of stroomuitval. Wil je snel internet? Ga dan zeker voor glasvezel.

Wat is het goedkoopste alleen internet abonnement?

Wat is dan het goedkoopste alleen internet abonnement?

Het goedkoopste internet is het abonnement van Youfone. Hier krijg je internet met een downloadsnelheid van tussen de 8 en 30 Mbit/s. Dit abonnement is een abonnement dat loopt over een DSL verbindingstype.

Voor een paar euro meer kun je daarentegen ook goedkoop een alleen internet glasvezel abonnement krijgen. Bij T-Mobile kun je al vanaf € 30,- per maand een glasvezel abonnement krijgen.

Glasvezel internet nemen

Heb je een snelle internetverbinding nodig voor jouw bedrijf of voor thuis? Dan kun je overwegen glasvezel internet te gebruiken. Internetverbindingen via glasvezel zijn veel sneller dan traditionele DSL verbindingen, waardoor ze perfect zijn voor bedrijven die voor communicatie en productiviteit afhankelijk zijn van internet.

Als je niet zeker weet of alleen glasvezel internet de juiste keuze is voor jouw bedrijf, zijn hier een paar redenen waarom het overwegen waard kan zijn:

  • Glasvezelverbindingen zijn veel sneller dan traditionele verbindingen, waardoor je taken snel en efficiënt kunt uitvoeren.
  • Glasvezelverbindingen zijn betrouwbaarder dan traditionele verbindingen, wat betekent dat jouw bedrijf ook tijdens piekuren verbonden blijft.
Scroll naar boven