Alternatieven voor tv kijken: Deze goedkope opties heb je

Men begint zich langzaam maar zeker af te vragen als het wel nodig is om een abonnement te hebben voor kabel tv, aangezien er steeds meer alternatieven voor tv kijken zijn, voor minder geld.

Hoewel mensen wel graag naar kabel tv kijken, is het betalen van een abonnement aan het einde van de maand toch altijd minder leuk.

Je begint dan rond te kijken naar alternatieven om tv te kijken. Alternatieven die minder kosten, zonder in te hoeven leveren op favoriete shows en programma’s.

Alternatieven voor tv kijken

Keuze voor een tv alternatief

Ga je op zoek naar alternatieve manieren van tv kijken, dan zal je merken dat het aanbod uiteenloopt en niet zo eenvoudig is om uit te kiezen.

Los van de vaste last van abonnementskosten, heeft een alternatief op tv kijken via de kabel een groot voordeel: je kunt overal naar tv kijken, dus niet alleen speciaal op je tv.

Want stel je hebt kabel tv en je wil vanaf nu overal tv kunnen kijken. Dat gaat dan niet zo 1-2-3 met kabel tv. Zie je jezelf al kabels trekken naar de achtertuin om op een warme zomerdag je favoriete serie buiten te kijken?

Gelukkig zijn er alternatieven voor tv kijken zonder het gedoe van kabels. We hebben het voor je onderzocht en in dit artikel zetten we de alternatieven op een rij met hun voor-en nadelen.

Goedkoop TV kijken

Goedkoop TV kijken kan op veel manieren. Je kunt natuurlijk een voordelig TV abonnement kiezen. De meeste die toch nog traditionele TV willen maar geld willen besparen kiezen voor NLZIET en hun app om TV te kijken.

Toch zijn er nog veel meer mensen die ervoor kiezen om helemaal geen TV meer te nemen en op andere manieren TV-zenders te ontvangen.

Het enige dat je nog nodig hebt is snel internet en ik raad altijd deze goedkope aansluiting van Online.nl aan.

Tv kijken via het internet

Het is grappig hoe de manier van tv kijken zich de laatste jaren heeft ontwikkeld. Niet zo lang geleden waren we in de ban van de grootste plasma en LCD schermen in huis halen, terwijl we nu genoegen nemen met televisie kijken op veel kleinere schermen, zoals een smartphone of tablet.

We zijn in deze tijd eigenlijk best begunstigd dat we zoveel opties hebben om tv te kijken via het internet. Je zou bijvoorbeeld naar je favoriete tv programma’s via een app van je huidige tv-aanbieder kunnen kijken. Het enige wat hiervoor vereist is, is een kwalitatief sterke en snelle internetverbinding, bij voorkeur wifi.

Het handige van zo’n app is dat je simpelweg inlogt op de app via je mobiel of tablet en je kunt naar je lievelingsseries kijken waar je ook bent. Als het helemaal meezit, zal jouw tv aanbieder deze service kosteloos aanbieden en jou ook nog toegang geven tot de dezelfde programma’s en series die je thuis ook kan bekijken.

Ook de optie om achteraf te kijken naar gemiste programma’s is zeker meegenomen als je beslist om voor deze manier van tv kijken te kiezen.

Je zou in principe ook via een databundel tv kunnen kijken, maar het nadeel hiervan is dat je er wel snel doorheen bent. Tenzij je ongelimiteerde data hebt kan dit echter snel je gigabyte uitputten, wat ook best prijzig kan zijn. Wat je wil is het gemak van overal tv kunnen kijken voor een zo min mogelijke investering en zo min mogelijk gedoe met kabels.

Bekijk hier goedkope alternatieven voor alleen internet en eventueel bellen:

Tv kijken via satelliet verbinding

Sowieso is een goed beeld tijdens tv kijken een belangrijke voorwaarde. Maar heb je behoefte aan een uitstekend beeld tijdens het tv kijken, dan zou je de traditionele optie van tv kijken via een schotel moeten overwegen.

Het voordeel van tv kijken via een schotel is dat toepassen van deze techniek het beste beeld gegarandeerd. Wat je moet doen is de schotel op de juiste satelliet richten en de HD-ontvanger stuurt het signaal via een HDMI-kabel door naar je televisie.

Meestal zijn een aantal zenders gratis, maar uiteindelijk zit je toch weer vast aan een abonnement wil je een uitgebreider aantal zenders uit de ether kunnen plukken.

Wat ook nadelig is van deze optie is dat je veel geld in een keer moet ophoesten voor de aanschaf van een schotel en een ontvanger. De prijs van deze apparaten loopt al tegen een paar honderd euro’s op.

Tv kijken door streamen

Tv kijken door streamen als alternatief voor tv kijken

Spreekt geen van de twee bovengenoemde alternatieven voor tv kijken jou aan, maar wil je nog steeds die ene ‘El Classico’ voetbalwedstrijd gewoon op je grote tv scherm kunnen kijken, dan bestaat er gelukkig nog een alternatief om te overwegen.

Door te streamen hoef je je televisie niet aan te sluiten op een kabel. Wat wel nodig is om te kunnen streamen is een streaming apparaat, die je dan via een HDMI-kabel aansluit of kunt casten naar de TV.

Ga dan via je mobiel of tablet naar de app van je tv aanbieder. Wat je dan doet is de gewenste beelden streamen via jouw apparaat naar de televisie.

Voor de streaming nieuwelingen even in het kort over streamen:

Streamen is zo een populair ding geworden tegenwoordig en mensen zweren dat ze er niet zonder kunnen leven. Het streamen van media wordt vooral gebruikt voor films, series en muziek.

Deze techniek houdt in dat de media via een draadloze weg van een computernetwerk wordt doorgegeven aan jouw apparaat, bijvoorbeeld jouw Smart TV of de geluidsinstallatie.

Wat er gebeurt is dat tijdens het streamen de gewenste media wordt opgeslagen in een buffer. Hierdoor kun je ongestoord naar je lievelingsseries kijken zonder dat deze gaan haperen of hangen. De beelden worden feilloos afgespeeld zonder interrupties.

De stap van eerst een video of film downloaden wordt middels streamen dus overgeslagen.

Er zijn verschillende streamingdiensten op de markt zoals: Netflix, HBO, NLZiet voor tv kijken. Voor muziek luisteren kun je terecht bij Spotify, Deezer of Juke.

Met deze streaming services kun je zoveel films en series kijken als je maar wilt voor een vast bedrag per maand. Ook kun je dit doen op een onbeperkt aantal apparaten; op je smartphone, je tablet en jouw Smart tv.

Kan ik Netflix kijken zonder abonnement van tv?

Netflix kun je ook kijken zonder dat je een abonnement op TV zenders hebt. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding en natuurlijk een apparaat om het op te kijken. Je kunt het kijken op je telefoon, tablet of laptop maar ook streamen op je TV met een Smart TV, Chromecast of ander streaming apparaat.

Tv kijken via YouTube

YouTube is de thuisbasis van alles wat er op het internet gebeurt. Van video’s die viral gaan tot doe-het-zelf video’s over koken en zelfs je eigen auto bouwen.

Het is een uniek platform waar content makers hun creaties kunnen uploaden voor entertainment en educatie doeleinden. En het beste van alles: het is gratis!

Tegenwoordig kun je op YouTube niet alleen van die lage kwaliteit amateur video’s vinden van een willekeurige vreemdeling, die ergens op vakantie is in Borneo, maar YouTube is echt de plek waar je ook hele hoge kwaliteit producties vindt van professionele content makers in vrijwel elke genre.

Kortom er is voor elk wat wils en de continuïteit van professionele video’s is zo goed als zeker.

Mocht je nog niet genoeg hebben aan de miljoenen video’s op YouTube, dan kun je voor YouTube Premium kiezen. Voor een vast bedrag krijg je dan toegang tot originele series en films en zelfs muziek. Deze service werkt net als andere streaming services.

Digitale antenne voor tv kijken

In de meeste gevallen zal je, om de alternatieven voor kabel tv en satelliet tv te kunnen gebruiken, wel internet nodig hebben.

Voor een uitzondering op tv kijken zonder internet, neemt je een stap terug naar het pre digitale tijdperk en hiermee kijk je tv via de digitale antenne.

Er zit geen abonnement aan gekoppeld, het aantal zenders is beperkt, maar je kijkt gratis naar alle zenders die je kunt vangen in de ether en de installatie is goedkoop.

Met een digitaal DVB-T signaal kun je een aantal zenders opvangen met een goed beeld. De beeldkwaliteit is te vergelijken met het beeld van een DVD.

Geen HD dus, maar dat doet er weinig toe want het merendeel van tv-programma’s hier is niet in HD gefilmd. Dus digitale antenne is een goed alternatief op kabel tv die weinig bekendheid geniet.

Avondje DVD in plaats van tv kijken

Het gemakkelijkste om tv te kijken zonder kabel tv, is door DVD’s van jouw favoriete series en films erbij te halen.

Films en series bekijken op DVD is het meest voor de hand liggende alternatief voor kabel tv. Het is zo gemakkelijk nu, want zowel nationale en internationale topseries kun je gewoon online kopen.

Je kunt ook veel leuke spaaracties in de kranten en tijdschriften vinden, aangezien DVD voor de meeste net als een videocassette alweer iets van het verleden is. Als je bijvoorbeeld in België koopt dan heb je een handige Nederlandse ondertiteling mee en je DVD-speler heeft dan ook geen last van regio beperkingen.

Je hebt heus niet veel nieuwe gadgets nodig om DVD’s te kijken, hoewel de DVD speler zelf natuurlijk wel onmisbaar is. Op je laptop krijg verder je al een mooi en scherp beeld.

En het grootste voordeel van DVD’s kijken: je kijkt ononderbroken naar je favoriete show! Je hoeft niet te wachten tot over twee weken voor de nieuwe aflevering verschijnt op tv en een grote pluspunt: geen gedoe met ellenlange reclames!

Heb je de serie afgekeken dan verdwijnen de DVD’s in het uitleencircuit van familie en vrienden. Je besteedt eigenlijk nauwelijks €20- 30 terwijl je bijna 5 keer zoveel series voor het geld hebt zitten kijken.

Het nadeel is wel dat je zelf even moet nagaan welke films en series de moeite waard zijn om in te investeren, zodat je die überhaupt nog kan uitwisselen met je vrienden en familie en er zelf ook volop van geniet. De hoes van een DVD kan er soms goed uitzien, terwijl de film zelf niks is.

Een klein beetje research op internet reviewsites en tijdschriften is voor deze manier van ‘tv kijken’ wel vereist, maar wel de moeite waard als je wil besparen op kosten.

Lees ook: dit zijn de beste snelle glasvezel abonnementen vergeleken

Scroll naar boven