Beste internetprovider voor thuiswerken: dit heb je nodig

Na de spannende tijd van ‘social distancing’ wordt er meer dan ooit thuis gewerkt. Het thuiswerken zal naar verwachting ook populair blijven in de toekomst.

Wat je dan nodig hebt is een goed ‘alles in één pakket’ met een snelle internetverbinding; de duur van je download-en uploadsnelheid is hierin vooral erg belangrijk.

Ook is een vast telefonie abonnement essentieel. Als je thuis werkt, zal je nogal eens moeten bellen met klanten of collega’s.

Je kinderen zijn nu waarschijnlijk ook meer thuis; sommigen studeren vanuit huis, maar ook het gamen en social media nemen een belangrijke plaats in.

Het internet wordt zwaarder belast dan ooit tevoren nu we meer virtueel contact dan echt contact met elkaar kunnen hebben.

Welke provider is geschikt voor werken bij jou thuis?

Het ligt er natuurlijk aan met hoeveel personen jullie dagelijks gebruik maken van internet en hoe jullie het gebruiken. Voor een gezin van vier personen heb je vaak al genoeg aan 100 MB.

Er zijn providers als T-Mobile die voor een goed 100 MB alles in één pakket €22.50 per maand rekenen in de eerste drie maanden, en de overige maanden €37.50.

De looptijd van dit abonnement is 1 jaar en er zijn geen eenmalige installatiekosten. Dit pakket voldoet voor vier personen die willen internetten, videochatten, streamen en gamen.

Heb je echter recente apparatuur in huis, dan kan je denken aan een alles in één pakket van 200 MB of 500 MB van Youfone, of zelfs een alles in één pakket van 1000 MB van T-Mobile.

Het heeft alleen zin om voor een pakket van 200, 500 of 1000 MB te kiezen als je apparatuur dit aankan.

Als dit wel het geval is, is er het Youfone abonnement van 200 MB voor het bedrag van €62 per maand (de eerste zes maanden betaal je €37 en daarna €62 per maand inclusief onbeperkt bellen en zonder enige aansluitkosten.

Vergelijk hier alle aanbieders:

Voor het Youfone pakket van 500 MB geldt; De eerste zes maanden voor het bedrag van €44 per maand en daarna €69 per maand inclusief onbeperkt bellen en zonder enige aansluitkosten.

T-Mobile biedt echter een pakket aan van 1000 MB voor €42.50 per maand (inclusief onbeperkt bellen), de eerste drie maanden betaal je €27.50 plus eenmalige installatiekosten van €37.50.

De looptijd betreft 1 jaar!

Lees ook: waar moet je op letten bij internet voor videobellen?

Hoeveel mensen werken er tegelijkertijd thuis?

Let op de capaciteit en leeftijd van je apparatuur! Is je apparatuur geschikt voor een 1000 MB abonnement en heb je minstens vijf mensen die tegelijkertijd werken in huis of het internet veel belasten, dan is het pakket van T-Mobile met 1000 MB een hele goede keuze.

Als er meer dan vier personen tegelijkertijd het internet behoorlijk belasten en de apparatuur in huis is nieuw of in ieder geval geschikt, dan is het pakket van T-Mobile met 1000 MB voor €27.50 de eerste drie maanden en later €42.50 per maand een aanrader.

Vast bellen zit inbegrepen in deze prijs en is onbeperkt.

Met dit abonnement heb je dan veel voordelen; vijf of meer personen kunnen het internet belasten en zij kunnen tegelijkertijd uploaden, downloaden, HD video en 4K video streamen en gamen.

Het pakket heeft nog eens een heel goede prijs ook; Het 1000 MB pakket van T-Mobile kost immers bijna de helft voor de eerste drie maanden en later dus €42,50 per maand.

Hoe versterk je het Wi-Fi signaal?

Veel mensen worden nu verplicht om vanuit huis te werken. Helaas werkt de Wi-Fi verbinding niet altijd mee; Daarom is het handig om te weten hoe je jouw Wi-Fi signaal thuis kunt versterken, mocht deze verzwakken.

Je wil natuurlijk zo productief mogelijk te werk kunnen gaan!

Je Wi-Fi signaal versterken kan op diverse manieren:

  1. Verplaats de router
  2. Houd andere apparaten uit de buurt van de router
  3. Richt het signaal de goede kant op
  4. Kies eventueel het minst gebruikte kanaal

Heb je slechte internetverbinding? Probeer dan eerst eens je router te verplaatsen, het liefst op een hoge en vrijstaande plek.

Het is daarnaast belangrijk om in de buurt van de router geen andere apparaten neer te zetten die ook op radiogolven werken (bijvoorbeeld een magnetron).

Bovendien moet je ervoor zorgen dat het signaal van de router de goede kant op richt. Als deze dingen niet helpen, dan kun je nog proberen om het minst gebruikte Wi-Fi kanaal te kiezen.

De meeste routers staan ingesteld op 6 (er kan gekozen worden tussen 1 tot en met 13). De kans is groot dat jouw buren ook 6 gebruiken waardoor je Wi-Fi signaal verzwakt.

Kijk even op de website van de provider hoe je jouw router kunt aanpassen, dat verschilt namelijk per router.

Lees ook: Wat is Mesh Wifi? Sterke wifi overal in huis met de 8 beste routers

En hoe zit het met het gamen?

Jij zal het grootste deel van je dag waarschijnlijk werkend doorbrengen thuis, maar jouw kids niet! Als je fanatieke gamers in huis hebt, is ook dan een goede internetverbinding essentieel.

Om fatsoenlijk te kunnen gamen, is een lage latency van je internetverbinding erg belangrijk. Een internetverbinding tot 50 Mbit/s zal dan het beste zijn.

Dat hangt overigens ook een beetje af van het aantal personen in huis.

In het geval je kids in huis hebt die gek zijn op gamen, is een alles in één pakket van T-Mobile een aanrader, maar ook eventueel het Youfone 200 of 500 MB pakket.

Voor gamen zit je latency in het meest ideale geval onder de 20 ms (vertraging). Met het blote oog is deze vertraging niet te merken.

Als je echter een vertraging hebt richting 100 ms, dan zul je dat wel merken en kun je kansen missen tijdens het spelen. Zorg dus dat je voor een provider gaat die een zo laag mogelijke latency weet te garanderen bij gamen.

Als je goed wil kunnen gamen dan wordt er aangeraden om een internetverbinding te nemen tot 50 Mbit/s. Ook is een hoge downloadsnelheid belangrijk, zodat je spellen snel geïnstalleerd zijn.

Lees hier alles over de juiste internetsnelheid voor online gamen

In het geval van T-Mobile wordt 50 Mbit/s (download en upload) geadviseerd bij twee gamers of flinke internet gebruikers.

Voor drie tot vijf gamers is 100 Mbit/s beter, en in het geval van vijf of meer personen zou je het beste kunnen kiezen voor 1000 Mbit/s.

Bij Youfone kun je kiezen uit drie 200 Mbit/s pakketten, en drie 500 Mbit/s pakketten. Het verschil zit ‘m in de tv-zenders.

Is T-Mobile betrouwbaar?

T-Mobile is een zeer bekende provider die je waarschijnlijk bij veel Nederlandse huishoudens zal tegenkomen.

We noemen deze provider meerdere malen in dit artikel, omdat de provider aantrekkelijke pakketten aanbiedt. Maar is de provider wel zo betrouwbaar?

Uit bijna 700 reviews op Trustpilot ontvangt T-Mobile een score van 1.5 op 5. Dat wordt gezien als ‘zeer slecht’.

Deze score zal je misschien verbazen. Op het moment zijn een magere 36% van de T-Mobile klanten tevreden over de service (vinden de service ‘goed’ of ‘uitstekend’), 6% geeft een score van ‘gemiddeld’ en 58% vindt de provider ‘slecht’ of ‘zeer slecht’.

Uit de reviews blijkt dat T-Mobile weinig geeft om zijn klanten, zelfs niet om de klanten die al 10 jaar loyaal gebruik maken van hun services.

Klanten voelen zich vaak niet serieus genomen en worden met hun vragen van het kastje naar de muur gestuurd. Zonde, T-Mobile biedt interessante pakketten aan.

Gelukkig zitten er ook nog wat hele positieve reviews tussen, al zijn het er maar weinig. Hopelijk doet T-Mobile iets met de feedback van hun klanten.

Lees ook: waar kun je zakelijk internet krijgen met meerdere IP adressen?

Is YouFone betrouwbaar?

Gelukkig hebben we beter nieuws over Youfone. Youfone is een provider die al ruim 12 jaar bestaat.

Gebaseerd op bijna 3700 reviews, krijgt Youfone op Trustpilot een cijfer van 4 op 5. Dit wordt gezien als ‘goed’.

Van deze reviews vindt 82% de services van Youfone ‘goed’ of ‘uitstekend’. Dat is een mooi percentage. Drie procent heeft ‘gemiddeld’ gestemd en 14% vindt de provider ‘slecht’ of ‘zeer slecht’.

Klanten geven aan dat de provider goedkoop is en zorgt voor een snelle internetverbinding. Ze zijn eerlijk en geven goede voorlichting.

Er zitten ook een aantal ontevreden klanten tussen, maar over het algemeen lijkt dit een betrouwbare provider die haar klanten serieus neemt.

Welke providers zijn er nog meer?

Behalve T-Mobile en Youfone zijn er ook nog andere providers. Afhankelijk van je voorkeuren, situatie en budget zal de ene provider gunstiger zijn dan de andere.

Online.nl, Oxxio, en Budget Alles In 1 bieden ook diverse pakketten aan: naast alles in één pakketten hebben ze vaak ook internet+bellen, internet+tv, of alleen internet
Budget Alles In 1 heeft bijvoorbeeld een gunstig tarief indien internet en bellen voldoet.

Je betaalt voor 100 MB de eerste vier maanden slechts 25 euro, en daarna 31 euro. Er zitten geen eenmalige kosten aan verbonden en je krijgt onbeperkt bellen er gratis bij.

Als alleen internet voldoet maar wel met 20 MB, dan zou Online.nl een goede keuze zijn: je betaalt dan €47 per maand en er zitten geen eenmalige kosten aan verbonden.

Oxxio biedt in dit geval hetzelfde aan voor €48.95, alleen zijn de eerste 6 maanden iets goedkoper, namelijk €41.45. Bovendien gelden er eenmalige kosten van €30.

Lees meer: HBO kijken? Dan heb je toch deze provider nodig

Scroll naar boven