Downloadsnelheid iPad of iPhone is laag: 7 dingen die je kunt doen

by Joost | Last Updated: 15 mei 2020

Deze wikiHow leert je hoe je de datasnelheid op je iPhone of iPad kunt verhogen. Er zijn verschillende stappen die je kunt nemen om jouw internetsnelheden op je iPhone of iPad te versnellen.

Check je internetsnelheid

Het meest voorkomende probleem met een lage downloadsnelheid op je iPad zit hem in het netwerk dat je gebruikt, je provider of je modem.

Doe hier een snelheidscheck en kijk wat er uitkomt.

Komt het in de buurt van de snelheid die je internetprovider had belooft? Is het alsnog erg laag?

Als dat het geval is is het wellicht tijd om over te stappen om een snellere glasvezelverbinding en een nieuwe gratis router in je pakket:

 

Schakel ververs apps op achtergrond uit

Met Achtergrond-apps verversen kunnen apps die op de achtergrond worden uitgevoerd, elke paar seconden continu worden vernieuwd.

Door Achtergrondapps vernieuwen uit te schakelen, kun je de internetsnelheid voor de apps die je actief gebruikt, versnellen.

Gebruik de volgende stappen om het vernieuwen van achtergrondapps uit te schakelen:

Je kunt Achtergrondappvernieuwing ook uitschakelen voor specifieke apps door op de toggle knoppen tegenover die apps te tikken in het menu “Achtergrondappvernieuwing”.

Schakel Automatische downloads uit

Automatische downloads kunnen veel internetbandbreedte gebruiken en je internetsnelheden vertragen.

Gebruik de volgende stappen om automatische downloads uit te schakelen:

Update naar de nieuwste versie van iOS

iOS is de basissoftware waarop iPhones en iPads draaien. Door iOS up-to-date te houden, kun je netwerk- en beveiligingsproblemen oplossen die jouw internetverbinding kunnen vertragen.

Gebruik de volgende stappen om iOS bij te werken:

Vernieuw je netwerkverbinding

Als je de verbinding met je netwerk verbreekt en er opnieuw verbinding mee maakt, kan je netwerkverbinding worden vernieuwd en kunnen je internetsnelheden tijdelijk worden verhoogd.

De eenvoudigste manier om je netwerkverbinding te vernieuwen, is door de vliegtuigmodus ongeveer 20 seconden in te schakelen en vervolgens uit te schakelen.

Gebruik de volgende stappen om je netwerkverbinding te vernieuwen:

Start je iPhone of iPad opnieuw op

Als je problemen ondervindt bij het gebruik van je iPhone of iPad, kan het herstarten van je iPhone of iPad het hele systeem vernieuwen en een aantal problemen oplossen waarvan je je mogelijk niet bewust bent.

Om je iPhone of iPad opnieuw op te starten:

Start je router opnieuw op

Als je problemen ondervindt terwijl je bent verbonden met een Wi-Fi-netwerk, kan het probleem het netwerk zelf zijn.

Het herstarten van je router kan het probleem mogelijk oplossen.

Om je router opnieuw op te starten, koppel je deze ongeveer 30 seconden los, sluit je hem weer aan en wacht je ongeveer 1 minuut om opnieuw op te starten.