Downloadsnelheid PS4 verhogen: 8 tips voor een sneller internet

Met instellingen, uitrusting en upgrades zijn er tal van manieren om de downloadsnelheden op je PlayStation 4 te verhogen.

Hier is een stapsgewijze handleiding over het gebruik van alle opties die we hebben getest en waarvan is bevestigd dat ze werken.

Niemand wacht graag lang om de nieuwe content die ze zojuist hebben gekocht te downloaden, dus lees hieronder verder om te zien hoe je de internetsnelheden naar je console kunt verbeteren.

Beheer de tijd van je PlayStation 4 goed

Door je op meerdere taken tegelijk te concentreren, wordt elke taak langzamer voltooid omdat je aandacht over meerdere dingen is verdeeld.

Wanneer je je tegelijkertijd op één taak concentreert, voltooi je die taak sneller omdat je jezelf niet afleidt. De PlayStation 4 (PS4) volgt hetzelfde concept.

Als je meer dan één ding tegelijk downloadt, zullen je downloadsnelheden eronder lijden.

Als je een online game speelt terwijl je PS4 iets downloadt, zullen je downloadsnelheden daar ook onder lijden.

Om de best mogelijke downloadsnelheden te krijgen, is een van de eerste stappen die je wilt nemen, ervoor te zorgen dat je jouw console niet te veel tegelijk gebruikt, zodat deze zich beter op de belangrijkste taak kan concentreren.

Als je een online game speelt, stop dan.

Als de console verschillende dingen tegelijk probeert te downloaden, klik je op de startknop op je controller.

 • Ga naar het meldingenpictogram in het hoofdmenu.
 • Als je PS4 momenteel iets downloadt, wordt er een laadbalk bovenaan de lijst weergegeven. Klik op die lijst om deze uit te vouwen.
 • Plaats de muisaanwijzer op de download die je wilt onderbreken en selecteer de download door op de X op je controller te drukken.
 • Selecteer Pauze in het menu dat verschijnt.
 • Doe dit voor het downloaden van alle content die je niet snel wilt downloaden, zodat het belangrijkste eerst klaar is.
 • Nadat je favoriete content is gedownload, hervat je de andere downloads op dezelfde manier waarop je ze hebt onderbroken.

Als je een groot bestand downloadt, helpen deze stappen slechts een klein deel. Zorg ervoor dat je de andere onderstaande opties bekijkt om door te gaan met het verhogen van je downloadsnelheden.

Een bekabelde verbinding gebruiken in plaats van wifi

Het gebruik van een bekabelde verbinding via een Ethernet-kabel biedt hogere downloadsnelheden in tegenstelling tot een Wi-Fi-verbinding.

Stap over op een snellere internetprovider zoals één van de beste providers Online.nl

De directe verbinding biedt meer stabiliteit en verwijdert verbindingsproblemen die te maken hebben met de afstand van je modem en PS4, hoeveel apparaten zijn verbonden met wifi en meer.

 • Steek je Ethernet-kabel in een van de LAN-poorten op je modem, plus het andere uiteinde van dezelfde Ethernet-kabel in de LAN-poort aan de achterkant van je PlayStation 4.
 • Selecteer Instellingen in het hoofdmenu van je PlayStation 4.
 • Selecteer netwerk.
 • Selecteer Internetverbinding instellen.
 • Selecteer Gebruik een LAN-kabel.
 • Selecteer eenvoudig: Je kunt een eenvoudige of aangepaste manier kiezen om je internet in te stellen

Je PlayStation 4 detecteert nu automatisch het netwerk van je Ethernet-kabel en maakt verbinding met internet.

Als je niet de mogelijkheid hebt om een ​​bekabelde verbinding te gebruiken, volgen hier enkele stappen die je kunt nemen om de kwaliteit van je wifi-verbinding te verbeteren (zonder je modem of internetservice te upgraden).

 • Koppel apparaten los van internet die je niet nodig hebt. Dit omvat telefoons, Smart Home-producten en dergelijke.
 • Verplaats je PlayStation 4 naar een kamer waar deze zich dichter bij je modem bevindt.
 • Reset de verbinding van je modem. Deze stappen veranderen afhankelijk van de modem die je gebruikt, maar de meeste hebben een resetknop die je slechts 30 seconden ingedrukt hoeft te houden om dit te doen.

Als je apparaten loskoppelt van je modem die je niet nodig hebt, voorkom je dat jouw modem signalen afgeeft die niet nodig zijn.

Als er niet veel apparaten op je modem zijn aangesloten en je nog steeds problemen ondervindt, is het misschien tijd om een ​​upgrade uit te proberen.

De rustmodus gebruiken om de downloadsnelheden te verhogen

Van meerdere gebruikers is gemeld dat het gebruik van de Rust-modus terwijl je PlayStation 4 content dowload de downloadsnelheden zal helpen verhogen.

Toen ik het testte, ontdekte ik dat de downloadsnelheden licht stegen, maar niet significant.

Hoe dan ook, als je van plan bent om je PS4 toch niet te gebruiken tijdens het downloaden, kan het geen kwaad om hem in de rustmodus te zetten om ervoor te zorgen dat hij de klus zal klaren terwijl je je op andere dingen concentreert.

 • Ga naar Instellingen in het hoofdmenu.
 • Selecteer Instellingen voor energiebesparing.
 • Selecteer Functies instellen die beschikbaar zijn in de rustmodus.
 • Selecteer Verbonden blijven met internet.

Zorg ervoor dat de content die je wilt downloaden wordt gedownload. Doe dit door terug te gaan naar het startscherm en meldingen te selecteren.

Je download zou bovenaan de lijst moeten verschijnen met een laadbalk eronder.

Zodra je hebt bevestigd dat de inhoud wordt gedownload, houd je de startknop op je controller ingedrukt.

Selecteer de rustmodus en ga gewoon door met je dag!

Normaal gesproken zorgt de Rust-modus ervoor dat je PlayStation 4 niet verbonden blijft met internet. Je moet de bovenstaande stappen volgen om de instellingen te wijzigen, zodat dit wel gebeurt je content blijft downloaden.

Update naar de nieuwste firmware

Door ervoor te zorgen dat je console up-to-date is met de nieuwste firmware, zorg je ervoor dat jouw PlayStation 4 op de best mogelijke manier werkt.

Dit helpt de downloadsnelheden te verhogen, de algehele prestaties te verbeteren en soms geeft je nieuwe mogelijkheden om je algehele ervaring te verbeteren.

 • Selecteer Instellingen in het startmenu van je PlayStation.
 • Selecteer Systeemsoftware-update.
 • Controleer of er een update beschikbaar is. Als dat het geval is, wordt de update automatisch gestart.

Wijzig je DNS-instellingen

DNS staat voor Domain Name System. Het is een server met een enorme lijst met IP’s (internetprotocol) en de bijbehorende domeinnamen (ook wel hostnamen genoemd).

Het fungeert in feite als een adresboek voor het netwerken van internet door een verbinding te bieden tussen de IP’s en domeinnamen.

De DNS verbindt wat consumenten aan hun kant gebruiken met wat het netwerk in de back-end gebruikt.

Door handmatig de DNS-instellingen op je PlayStation 4 in te voeren, kun je ervoor zorgen dat deze altijd de snelste DNS vindt, in plaats van er constant naar te zoeken.

Het gebruik van Google’s DNS (8.8.8.8 bij 8.8.4.4 in je instellingen) heeft de snelste DNS om te gebruiken voor de PlayStation 4.

 • Selecteer Instellingen in het startmenu van je PlayStation.
 • Selecteer netwerk.
 • Selecteer Internetverbinding instellen.
 • Selecteer welk type internet je gebruikt: Wi-Fi of LAN.
 • Selecteer Aangepast.
 • Voer de volgende instellingen in de opties in:

Optie-invoer
IP-adresinstellingen automatisch
DHCP-hostnaam Niet specificeren
Handleiding voor DNS-instellingen
Primaire DNS 8.8.8.8
Secundaire DNS 8.8.4.4
MTU-instellingen automatisch
Proxyserver niet gebruiken

Nu je instellingen zijn geconfigureerd, moet je je PS4 uitschakelen en weer inschakelen. Start je download opnieuw en geniet van hogere verbindingssnelheden!

Controleer de bandbreedte van je modem

Bandbreedte is de maximale hoeveelheid gegevens die kan worden overgedragen via een bepaald pad in netwerken.

Paden zijn de verbindingen die signalen van je apparaat naar internet sturen en zeggen: “Hé! Dit is wat ik probeer te doen!” Of dat nu is om content te downloaden, een online game spelen en meer.

Bandbreedte is de hoeveelheid gegevens die kan worden overgedragen en het werkt met de Mbps (megabytes per seconde), wat bepaalt hoe snel het kan worden overgedragen.

Nu kan de bandbreedte van je modem de downloadsnelheden van je PlayStation 4 beïnvloeden, net als bij alle andere apparaten die op internet zijn aangesloten.

Alleen omdat je internetprovider een bepaalde Mbps belooft, betekent dit niet dat je modem ook in staat is hetzelfde aantal te verwerken.

Ga naar je computer om je internetsnelheden te testen

Ga naar deze speedtest en voer de snelheidstest uit.

De exacte snelheden krijgen die je internetprovider belooft gebeurt bijna nooit. Als de snelheden aanzienlijk lager zijn dan ze zouden moeten zijn, kan dit echter een probleem zijn met je apparatuur.

Lees ook: dit zijn de glasvezel providers die je moet vergelijken

Upgrade je internetdienst

Als je weet dat je modem meer dan in staat is om de beste internetsnelheden te bieden, krijg je de internetsnelheden die je provider heeft beloofd, en is dat nog steeds niet genoeg?

Dan is het tijd om naar een nieuwe provider te kijken of je bestaande abonnement te upgraden. Door het aantal Mbps dat je internetprovider aanbiedt te verhogen, kun je jouw internetsnelheden verhogen en de downloadsnelheden naar je PlayStation 4 verbeteren:

Haal het meeste uit je internetdienst

Grote snelheid brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee en daarom heb je de beste router nodig voor je internetbehoeften.

Het helpt de kracht achter downloadsnelheden, uploadsnelheden, online gaming en meer te vergroten.

Een investering als deze helpt niet alleen je PlayStation, maar ook elk ander internetaangedreven apparaat in je huis.

Lees ook: welke uploadsnelheden heb ik nodig voor online gamen?

Scroll naar boven