Biedt CAIWAY HBO aan? Waar je HBO kijkt in Nederland

Zoals het de meesten van ons waarschijnlijk wel bekend is biedt CAIWAY, (CAI staat voor Centrale Antenne-installatie Westland) al sinds zeer lange tijd internet, TV en bellen voor particulieren in Nederland aan. CAIWAY staat ook voor TV kijken wanneer en waar jij dat wil, binnen heel Europa in dit geval.

CAIWAY is echter nog steeds niet overal in Nederland actief. In de regio’s Westland (Zuid- Holland), Twente en Schiedam in ieder geval wel. Er wordt gewerkt aan niet alleen steeds betere televisie-, maar ook internet- en telefoniediensten.

HBO kijken bij CAIWAY

In mei 2014 zijn ze ooit gestart met HBO, er waren toen drie HBO kanalen beschikbaar voor een meerprijs van 15 euro. Het hoofdkanaal HBO werd hierbij aangeboden in HD-kwaliteit. HBO GO en On Demand waren helaas niet beschikbaar.

Echter wordt HBO op het moment niet meer aangeboden door CAIWAY.

Per 31 december 2016 werd HBO namelijk stopgezet in Nederland, het waarom was niet helemaal duidelijk. Onder meer KPN, maar ook Telfort en XS4All (die beiden deel uitmaken van KPN) stopten dus ook met het uitzenden van HBO.

KPN heeft de klanten op dat moment echter wel andere kanalen aangeboden en hun On Demand aanbod aangevuld met enkele nieuwe series en films.

Vergelijk hier alle aanbieders van dit moment:

Wat zijn de voordelen van een HBO pakket?

HBO (Home Box Office) werd opgericht als Premium TV kanaal in de Verenigde Staten en heeft zich langzamerhand uitgebreid naar de hele wereld. Het is dé zender voor televisie liefhebbers: iedere dag worden er nieuwe films aangeboden en drama op televisie is weer helemaal terug.

Omdat HBO zijn inkomsten haalt uit alleen de tv abonnementen die mensen afsluiten, is het niet nodig om tussen de films door reclameboodschappen te laten zien en dát is natuurlijk wat we willen; efficiënt omgaan met de vrije tijd die we voor het tv scherm doorbrengen.

HBO werd niet meteen goed ontvangen in de States. Op de preutse, reguliere televisiezenders hoorde men een pieptoon als er onzedelijke taal werd gebruikt en naaktheid was al helemaal “not done”. HBO service staat echter voor ‘uncut’ films (films die geen filmkeuring hebben aangevraagd). Daarnaast staat het kanaal bekend om het uitzenden van sport- en TV programma’ s, zelf geproduceerde films en televisiefilms en series. Een aantal hit series van dit kanaal zijn de volgende:

Game of Thrones (2011-2019)

Het verhaal van “Game of Thrones” speelt zich af in een mythische wereld: in de Zeven Koninkrijken van Westeros, in het uiterste noorden van Westeros en op het oostelijke continent Essos. Het achtste en tevens laatste seizoen van “Game of Thrones” werd tweemaal zoveel bekeken (bij Ziggo) vergeleken met het zevende seizoen. Dit laat wel zien hoe populair de serie is.

Band of Brothers (2001)

“Band of Brothers” is een tiendelige tv serie over de Tweede Wereldoorlog. Het is een productie die voortkomt uit een samenwerking tussen Steven Spielberg en Tom Hanks, en vertelt over de ‘Easy Company, 2nd Battalion, 506th Parachute Infantry Regiment’. Dit is één van de bekendste compagnieën in het Amerikaanse leger geweest in de Tweede Wereldoorlog. “Band of Brothers” is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen Ambrose.

The Sopranos (1999-2007)

Een vele malen bekroonde Amerikaanse dramaserie van regisseur/schrijver David Chase over de Italiaans-Amerikaanse maffia in New Jersey. In deze serie draait alles om maffiabaas Tony Soprano en zijn familie. Het gewelddadige maffia milieu speelt een grote rol in de serie.

Chernobyl (2019)

Een historische, Amerikaans-Britse dramareeks die uit vijf delen bestaat van de zenders HBO en Sky Atlantic. De serie werd bedacht door Craig Mazinen en geregisseerd door Johan Renck. Het verhaal is gebaseerd op de kernramp van Chernobyl uit 1986.
Bij de 77e Golden Globe Awards won de serie de award voor “Beste Miniserie of Televisiefilm” en Skarsgård won de award voor “Beste Ondersteunende Prestaties in een Miniserie of Televisiefilm”.

Toen de serie “Game of Thrones”’ bij HBO stopte in mei 2019, vielen Ziggo-klanten gelukkig niet in een zwart gat. “Chernobyl” werd de nieuwe opvolger, wel een totaal ander genre, maar deze serie kon het succes van “Game of Thrones” zeker evenaren.

Iedereen is wel bekend met een van deze toppers, niet?

Door wie wordt HBO wel aangeboden dan in Nederland?

Als CAIWAY geen HBO meer aanbiedt, bij wie kan je dan nog wel terecht voor het kanaal?

In Nederland kun je momenteel slechts nog bij Ziggo HBO kijken. Het kabelbedrijf heeft namelijk op 1 januari 2017 de exclusieve uitzendrechten van de HBO films en series aangekocht.

De komende jaren blijft Ziggo de exclusieve rechten van deze films en series ook behouden. Een veelgebruikte termijn voor dergelijke rechten overeenkomsten is namelijk vijf jaar, dit zou betekenen dat deze overeenkomst dan tot 2022 zal doorlopen.

Ziggo biedt de HBO films en series aan in twee pakketten, eentje onder de naam “Ziggo Movies en Series L”: een samenwerking tussen Ziggo en Vodafone met non-stop gratis extra’s van beide providers. Het pakket brengt geen extra kosten met zich mee voor de mensen die klant zijn bij Vodafone of Ziggo.

Lees ook: dit zijn de glasvezel abonnementen die je op dit moment het beste kunt nemen

Ziggo enige aanbieder HBO in Nederland

Het andere extra pakket van Ziggo wordt aangeboden onder de naam “Ziggo Movies en Series XL”, hier heb je naast honderden films en series van HBO nog ruim 40 extra tv-zenders. Je betaald wel extra kosten per maand voor dit pakket, de eerste maand krijg je echter gratis.

Dit pakket is overigens standaard bij Alles-in-1 Max (een pakket inclusief razendsnelle internetverbinding, interactieve tv en bellen).

Een misschien geen onbelangrijke vraag die je jezelf zou moeten stellen is: ‘Kom ik dan ooit nog bij die tv vandaan op mijn vrije dag?!’

De premières van het kabelbedrijf lopen gelijk met de Verenigde staten, er mag niet meer dan 24 uur tussen de States en Europa zitten. De HBO pakketten van Ziggo maken het mogelijk om films en series op diverse apparaten te bekijken (HBO on demand). Niet alleen op tv dus, maar ook via je laptop, op je tablet of smartphone kan jij alles van HBO bekijken. Dankzij de Ziggo GO app kun je live tv kijken overal in de EU en je hebt toegang tot wel meer dan 80 zenders, inclusief HBO.

Bij CAIWAY kun je dus op dit moment geen HBO kijken. Wil je toch liever een alternatief voor Ziggo, kies dan simpelweg de interprovider met de beste internetsnelheid voor jouw regio. HBO zou je vervolgens via een VPN alsnog thuis kunnen bekijken.

Met onze Alles in 1 pakket vergelijker kun je precies zien welk pakket voor jouw het beste zou zijn.

Scroll naar boven