HBO pakket | Is het de moeite waard?

Je bent op zoek naar een goedkoop Alles in 1 pakket en overweegt een pakket met HBO te nemen. Wat kun je allemaal precies kijken bij HBO? Hoe krijg je HBO in je Alles in 1 pakket? En is het de moeite waard?

In dit artikel leggen we alles uit over een HBO pakket, zodat je overwogen een keuzen kunt maken voor het beste Alles 1 in pakket voor jou. 

Wat is HBO?

HBO (Home Box Office) werd oorspronkelijk opgericht als premium kabeltelevisie kanaal in de Verenigde Staten en is over de jaren uitgebreid naar de rest van de wereld.

HBO is een kanaal dat vergelijkbaar is met de Nederlandse Canal+ die later werd vervangen door Film1. Het HBO kanaal staat bekend om het uitzenden van films en series. Zowel televisie films die het kanaal zelf produceert en series die bij veel televisiekijkers favoriet zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de series ‘Game of Thrones’, ‘Chernobyl’ en ‘Band of Brothers’ . Iedereen heeft wel eens gehoord van (één van) deze series.

Toen HBO net op de markt kwam, was het kanaal niet bepaald populair onder de Amerikanen. Televisiezenders waren in die tijd verplicht om zich te houden aan de strenge regelgeving. Onzedelijke taal moest bijvoorbeeld worden omgezet in pieptonen en naaktheid was al helemaal uit den boze.

Bij HBO werkte dat echter anders: het kanaal legde de nadruk op ‘uncut’ films (films die geen filmkeuring hebben aangevraagd). Daarnaast werden er nooit reclames uitgezonden op HBO omdat de zender louter zijn inkomsten haalde uit de tv abonnementen die mensen afsloten.

HBO is dé zender als jij in je vrije tijd graag films kijkt of series volgt. De zender zorgt iedere dag weer voor splinternieuwe films. Over de jaren zijn mensen steeds vaker televisie abonnementen gaan schaffen waarin het HBO kanaal inclusief zit. Dankzij HBO is televisiedrama de laatste jaren ontzettend populair geworden.

Helaas is HBO per januari 2017 van de Nederlandse buis, wat een grote teleurstelling was voor veel mensen. Echter hebben de ware fans niet helemaal afscheid hoeven nemen van de zender. Er is namelijk nog één Nederlandse provider die je toegang blijft bieden tot het kanaal en daarover vertellen we je hieronder meer.

Waar kun je een HBO pakket krijgen?

Ziggo is op het moment de enige provider in Nederland die het HBO kanaal nog opneemt in zijn televisie pakketten.

Zij hebben namelijk de exclusieve rechten op de beste (al bestaande en komende) HBO series en films. Dit betekent dat alle series die al die jaren op HBO te zien waren, vanaf nu dus alleen te zien zijn op Ziggo. Daarnaast geldt voor de premières dat deze ongeveer gelijk lopen met Amerika, waarbij er normaal gesproken niet meer dan één dag vertraging tussen zit.

Bij Ziggo heb je keuze uit twee pakketten die het HBO kanaal bevatten, namelijk het Movies & Series L pakket en het Movies & Series XL pakket. We zullen de details van deze pakketten even met je doornemen.

Ziggo Movies & Series L pakket

Dit pakket is gebaseerd op een samenwerking tussen Ziggo en Vodafone. Het pakket maakt deel uit van de non-stop gratis extra’s van beide providers. Dat betekent dat het pakket geen extra kosten met zich meebrengt voor de mensen die klant zijn bij zowel Vodafone als Ziggo (Internet en Digitale TV). Met dit pakket kun je honderden films en series bekijken (van HBO) waar en wanneer je maar wil!

Ziggo Movies & Series XL pakket

Vanaf 1 januari 2017 heeft Ziggo het TV Royaal abonnement, dat het HBO kanaal bevatte, vervangen door het Movies & Series XL pakket. Het Ziggo Movies & Series XL abonnement kost nu twee euro per maand meer dan het voormalige TV Royaal-abonnement.

In dit pakket heb je naast honderden films en series van HBO nog ruim 40 extra tv-zenders. Dit pakket is overigens alleen standaard inbegrepen bij Alles in 1 Max (een pakket inclusief razendsnelle internetverbinding, interactieve tv en bellen). Maximaal 24 uur na uitzending in Amerika heb je toegang tot de allerbeste series op je eigen tv. Heb je een minder duur Ziggo Alles in 1 pakket, dan moet je voor Ziggo Movies & Series XL extra betalen.

‘Game of Thrones’ schijnt op het moment de meest populaire serie te zijn van HBO en die is in Nederland slechts te zien met Movies & Series (X)L. Ben jij ook helemaal fan van deze serie en zitje altijd met spanning te wachten op een nieuw seizoen? Wellicht is het dan een goed idee om voor een van de twee Ziggo pakketten te gaan. Zo kun je op een luie zondag lekker wegkruipen op de bank en hele seizoenen bekijken van jouw favoriete serie.

Ziggo Alles-in-1 Complete

Behalve de Ziggo Movies & Series (X)L pakketten is er nog de optie om Ziggo Alles in 1 Complete te nemen. Dit pakket heeft razendsnel internet, meer dan 80 kanalen, interactieve tv, en je kunt van elk scherm je tv maken dankzij de Ziggo GO app. Ten slotte kun je ook nog eens voor weinig geld bellen naar vaste telefoon en mobiel.

Maar wat heeft dit pakket nu eigenlijk met HBO te maken?

Nou, het volgende: Als je het Alles in 1 pakket van Ziggo aanschaft, krijg je (als je wil) 12 maanden gratis Movies & Series XL (met dus het HBO kanaal inclusief). Er is bij Ziggo dus genoeg keuze voor de HBO-fans! Echter, Ziggo heeft tot spijt van haar vele abonnees consistent de prijzen voor haar pakketten verhoogd de afgelopen jaren. Velen zijn daarom op zoek gegaan naar een goed alternatief voor Ziggo.

Meer voordelen van HBO

De HBO pakketten van Ziggo maken het mogelijk om films en series op diverse apparaten te kijken (HBO on demand). Dus niet alleen op tv, maar ook via je laptop, tablet of smartphone kun jij alles van HBO bekijken. Letterlijk waar je ook bent en wanneer je maar wil; in bed via je telefoon of op de bank met je tablet, midden in de nacht of in de vroege ochtend: het kan allemaal. Zo wordt het kijken van de beste series en films wel heel gemakkelijk!

Indien je graag televisie kijkt in hoge kwaliteit is het verstandig om een glasvezel internet pakket aan te schaffen of anders kabelinternet. Zo lijkt het net alsof je in jouw favoriete serie staat, wat tv kijken een compleet andere ervaring maakt.

Dankzij de Ziggo GO app kun je live tv kijken overal in de EU. Je hebt toegang tot wel meer dan 80 zenders, inclusief HBO. Dus ook wanneer je op vakantie gaat hoef je werkelijk niks van je favoriete kanaal te missen: je kunt gewoon via de app tv, films en series kijken. Zelfs onderweg!

Met Ziggo Replay kun je programma’s die al zijn uitgezonden later (opnieuw) bekijken (tot zeven dagen terug is dit gratis). Ook kun je via de app programma’s opnemen en deze terugkijken wanneer het je uitkomt. Ziggo GO zit standaard bij elk Ziggo pakket.

Zijn de HBO pakketten van Ziggo de moeite waard?

De HBO pakketten die Ziggo aanbiedt zijn zeer aantrekkelijk voor de mensen die graag toegang willen hebben tot de beste films en series. Welke HBO-series zijn nu het beste uit de test gekomen?

We zetten ze even voor je op een rijtje:

  • Chernobyl (2019)
  • Band of Brothers (2001)
  • Game of Thrones (2011-2019)
  • The Wire (2002-2008)
  • The Sopranos’ (1999-2007)
  • True Detective (2014-)
  • Westworld (2016-)
  • Rome’ (2005-2007)
  • Big Little Lies
  • Boardwalk Empire

Al deze series zitten dus inbegrepen bij de (X)L pakketten van Ziggo. Deze series maken een HBO pakket van Ziggo 100% de moeite waard.

Netflix vs HBO

Netflix en HBO worden vaak met elkaar vergeleken omdat deze twee gezien worden als de grootste streaming diensten ter wereld. Netflix en HBO (of beter gezegd Ziggo) hebben beide de juiste, geldige licenties om de beste films en series aan te bieden aan hun klanten.

Netflix heeft overigens ook een aantal populaire Netflix Originals (door Netflix zelf geproduceerd), waaronder ‘Orange is the New Black’ en ‘Stranger Things’.

Laten we eerlijk zijn: kwalitatief gezien wint Netflix het van HBO. Netflix heeft een reusachtig aanbod aan films en series, veel meer dan het HBO pakket van Ziggo.

Ga je Alles in 1 pakketten vergelijken en wil je graag Netflix, ga dan simpelweg voor het pakket met het snelste internet dat in jouw regio beschikbaar is. Netflix sluit je vervolgens apart af.

Toch valt er ook een hoop te zeggen voor het Ziggo pakket. Zo kun je bijvoorbeeld een van bekendste series van nu alleen zien met het Movies & Series (X)L pakket van Ziggo, en niet via Netflix. We hebben het dan natuurlijk over de serie ‘Game of Thrones’.

Bovendien biedt Ziggo veel meer Nederlandstalige films en series aan dan Netflix. We kunnen ons voorstellen dat dat voor veel Nederlanders een belangrijk voordeel is van Ziggo.

Last but not least: Het Movies & Series (X)L pakket van Ziggo biedt naast het HBO kanaal meer dan vijftig extra tv-zenders. Ziggo kan zich dus op bepaalde vlakken behoorlijk onderscheiden van Netflix.

Ook al is en blijft Netflix een populaire streamingdienst en biedt het meer series en films dan Ziggo, presenteert het Movies & Series (X)L pakket van Ziggo ook behoorlijk aantrekkelijke mogelijkheden. Vooral voor de Nederlanders die graag toegang willen hebben tot Nederlandstalige films en series, zijn de Movies & Series pakketten van Ziggo een betere keuze dan Netflix.

Welke providers zijn per 2017 gestopt met HBO?

KPN is per 1 januari gestopt met het uitzenden van HBO. KPN heeft hun klanten ter compensatie andere kanalen aangeboden en ze hebben daarnaast hun on-demand aanbod aangevuld met diverse nieuwe series en films.

Verder zijn ook Telfort en XS4All, die beide deel uitmaken van KPN, per 1 januari gestopt met het uitzenden van HBO.

Scroll naar boven