HBO bij Telfort? Zo kijk jij je favoriete series

HBO is populair, ook in Nederland. Sinds 2017 is het echter wat lastiger om HBO zenders te ontvangen, zeker als je deze via je Alles in 1 pakket wilt bekijken.

Wat is HBO?

Home Box Office (HBO) werd aanvankelijk ontwikkeld als premium kabeltelevisie kanaal in de Verenigde Staten. Al gauw daarna werd de zender ook in andere delen van de wereld uitgezonden, waaronder in Nederland. HBO is sindsdien bij veel mensen een favoriet kanaal, vooral door het grote aantal films en series dat het kanaal uitzendt.

Een voorbeeld van zo’n bekende serie die alleen op HBO wordt uitgezonden is ‘Game of Thrones’. Wellicht volg je deze serie zelf of heb je er al veel over gehoord.

HBO kijken in Nederland

HBO werd een tijdlang door diverse Nederlandse providers aangeboden, waaronder Telfort en ook Caiway. Telfort bood voorheen een Alles in 1 pakket aan waarbij je 60 tv-zenders en 90 radiozenders kreeg, live tv kon kijken en pauzeren én tv kon kijken op je smartphone, laptop en tablet.

Ook kon je met dit pakket kijken naar 12 Nederlandse HD-zenders en had je de mogelijkheid om nog andere zenderpakketten aan te schaffen waaronder HBO, Film1 en Fox. Telfort zorgde dus voor complete tv pakketten met alles erop en eraan. Sinds 2017 is er iets veranderd bij de meeste providers, waaronder Telfort, als het gaat om het HBO kanaal.

In het volgende gedeelte leggen we je uit wat er precies veranderd is en waar je op het moment terecht kunt om HBO te blijven kijken.

Heeft Telfort ook HBO? Helaas niet meer

Telfort, dat deel uitmaakt van KPN, heeft jarenlang het HBO kanaal in zijn alles in één pakket aangeboden. Sinds 1 januari 2017 heeft HBO echter aangegeven dat ze stoppen met uitzenden in Nederland. Dat heeft vervelende gevolgen gehad voor alle providers in Nederland die dit kanaal uitzonden.

Telfort heeft sinds 1 januari 2017 dus ook geen HBO meer.

Dit nieuws werd door de meeste Telfort klanten slecht ontvangen. HBO is al die jaren een geliefd kanaal geweest onder de televisiekijkers.

HBO is sinds de beruchte datum niet meer terug te vinden in de Telfort Gids, en HBO On Demand (en de App die daar bij hoorde) is ook niet meer beschikbaar.

Alternatief voor HBO bij Telfort

Een alternatief dat Telfort heeft aangeboden aan zijn klanten is het CombiVoordeel FOX Sports Eredivisie pakket.

Helaas zijn de meeste klanten niet erg blij met dit alternatief. Veel mensen die HBO kiezen hebben over het algemeen maar weinig interesse in Fox Sports. Klanten geven aan dat ze hadden gehoopt dat Film1 de vervanger zou worden en zijn dus erg teleurgesteld in Telfort.

Telfort klanten kunnen overigens nog steeds kiezen uit de reeds bestaande voordelen (5 euro korting per maand, gratis twee keer zoveel minuten en MB’s of het gratis Opnemen pakket), zolang ze de abonnementen “thuis” en “mobiel” combineren.

Telfort klanten kunnen kiezen om bij hun huidige provider te blijven of om over te stappen naar een provider die nog wel HBO uitzendt.

Waar kun je HBO dan wel nog krijgen?

Tegenwoordig schijnt er nog maar één Nederlandse provider HBO te kunnen uitzenden. Deze provider heeft namelijk de rechten van het HBO kanaal opgekocht. Een geluk bij een ongeluk bij de fans van dit kanaal!

De enige provider in Nederland die op dit moment HBO uitzendt, is Ziggo.

Ziggo biedt twee verschillende televisie pakketten aan die het HBO kanaal includeren. We hebben het dan over het Movies & Series L pakket en het Movies & Series XL pakket.

Het Movies & Series L pakket komt voort uit een samenwerking tussen Ziggo en Vodafone. Dit pakket is gratis voor mensen die klanten zijn bij beide providers (internet en digitale tv). Dit pakket geeft je de mogelijkheid om alle films en series van HBO te kijken waar en wanneer je maar wil.

Het TV Royaal abonnement van Ziggo (met HBO kanaal) is met het wegvallen van HBO vervangen door het Movies & Series XL pakket. Dit pakket kost maandelijks twee euro meer dan het TV Royaal-abonnement. Dit pakket biedt naast de beste films en series van HBO nog meer dan 40 extra tv- zenders. De eerste maand krijg je gratis, daarna gaat het pakket €11,95 kosten.

Indien je het Alles-in-1 Max pakket van Ziggo hebt (inclusief zeer snelle internetverbinding, interactieve tv en bellen), dan krijg je dit pakket er standaard bij. Niet langer dan een dag na uitzending in Amerika heb jij de allerbeste series op je eigen tv.

Vergelijk hier alle aanbieders:

Wat zijn de voordelen van een HBO pakket?

Het enige alternatief om HBO in Nederland te kijken is momenteel Ziggo

HBO is over de jaren een ontzettend populaire tv zender geworden en veel mensen kunnen dan ook niet zonder dit kanaal.

Waarom is een HBO pakket nu de moeite waard?

Behalve toegang tot de allerbeste series en tv-programma’s van het kanaal, heeft een HBO pakket nog meer voordelen waaronder HBO on demand, toegang tot de Ziggo Go app als ook Ziggo Replay.

Een HBO pakket geeft je de mogelijkheid om de beste en meest populaire series te kijken. Dan hebben we het onder andere over “Game of Thrones”, “Chernobyl”, en “Band of Brothers”. “Game of Thrones” is de populairste serie van het moment en wordt door ontzettend veel mensen gevolgd.

Wil je deze serie daarom blijven kijken en toegang hebben tot de nieuwe seizoenen? Dan lijkt het verstandig om één van de twee HBO pakketten van Ziggo aan te schaffen. Wat is er nu beter dan op de bank weg te kruipen en een marathon te houden van jouw favoriete series?

Daarnaast maakt een HBO pakket van Ziggo het mogelijk om films en series op diverse apparaten af te spelen (HBO on demand). Daarmee kijk je je favoriete series dus niet alleen op tv, maar ook via je tablet, laptop of telefoon. En dat kun je doen waar en wanneer je maar wil! De Ziggo GO app zorgt ervoor dat je ook nog eens live tv kan kijken overal binnen Europa.

Dat betekent dat zelfs als je op vakantie bent je op elk moment kan kijken naar je favoriete series van HBO. Of natuurlijk onderweg!

Ten slotte kun je met Ziggo Replay programma’s terugkijken tot zeven dagen terug (indien langer, dan moet je er voor betalen). De app maakt het overigens ook mogelijk om programma’s op te nemen, zodat je die kan terugkijken op een ander moment. Ziggo GO zit bij elk Ziggo pakket inbegrepen.

Nadelen van een Alles in 1 pakket bij Ziggo

Naast het voordeel van de mogelijkheid om HBO te kijken zitten er toch ook wat haken en ogen aan een Alles in 1 pakket bij Ziggo. Vooral de prijsverhogingen van de afgelopen jaren hebben veel abonnees van Ziggo tegen de borst gestoten. Het is dan ook niet verrassend dat velen op zoek zijn gegaan naar een alternatief voor Ziggo.

Ook is Ziggo niet in elke regio even goed bereikbaar, zeker als je voor het snelste internet pakket wilt gaan.

Scroll naar boven