Internet abonnement voor een tientje | Dit zijn de mogelijkheden

Een leven zonder internet kunnen we ons bijna niet meer voorstellen.

Daarom willen we allemaal graag een internetabonnement dat door een betrouwbare provider wordt aangeboden en op wie we altijd kunnen rekenen.

Maar we willen natuurlijk ook zo min mogelijk betalen, en daarom gaan we vaak op zoek naar het goedkoopste internet abonnement.

Internet abonnement voor een tientje

Er zijn diverse providers die met elkaar strijden om het beste of goedkoopste abonnement aan te bieden. Maar zijn er ook providers die internet abonnementen aanbieden voor een tientje (of minder!) en zo ja, welke zijn dat?

Het is zeker mogelijk om een internet abonnement af te sluiten voor een tientje of zelfs minder. Voor mobiel internet doe je dat onder andere bij de providers Youfone, T-Mobile, Ben, Lebara, Hollandsnieuwe en Simpel.

Zoek je echter een internet abonnement voor thuis, dan zul je helaas wat meer geld neer moeten tellen.

Gelukkig bieden providers zoals T-Mobile, Youfone, Budgetallesin1 en Oxxio aantrekkelijke internet abonnementen aan voor thuis.

Met dit artikel help ik je graag een handje op weg bij de keuze van jouw volgende internet abonnement.

Lees gauw verder om te weten te komen wat de verschillende providers aanbieden en welk abonnement voor jou de beste optie is.

Welke aanbieders hebben internet voor een tientje en wat zijn de opties?

Er zijn diverse providers die internet aanbieden voor een tientje of zelfs minder. Maar dan hebben we het (natuurlijk) alleen over internet op je telefoon, niet internet voor thuis.

Youfone, T-Mobile, Ben, Lebara, Hollandsnieuwe en Simpel zijn allemaal providers die internet pakketten aanbieden voor tien euro of minder.

Youfone

Bij Youfone heb je keuze uit verschillende pakketten rond de 10 euro.

Je kunt kiezen uit een maandelijks opzegbaar abonnement met Sim-only, een abonnement voor 1 jaar of een abonnement voor 2 jaar. Vervolgens kies je de bundel (geen, 1 GB, 2 GB, 5 GB,10 GB of 20 GB).

Ten slotte kies je het aantal belminuten en smsjes: 120 min/sms of onbeperkt.

Het goedkoopste internet abonnement bij deze provider is een contract voor 2 jaar, 1 GB internet en 120 min/sms en kost slechts 6 euro per maand.

Voor 10 euro per maand heb je de volgende opties: een 1-jarig abonnement met 2 GB en onbeperkt min/sms; een 2-jarig abonnement met 10 GB en 120 min/sms of 5 GB en onbeperkt min/sms.

Er zijn ook nog andere opties tussen de 6 en 10 euro, en anders eventueel nog abonnementen over de 10 euro. Over het algemeen geldt: hoe meer je wil betalen, hoe meer voordelen je hebt zoals meer GBs en eventueel onbeperkt belminuten/sms.

T-Mobile

Bij T-Mobile kun je kiezen voor een Prepaid Sim Only inclusief 10 euro beltegoed, waarvan 5 euro na registratie via My T-Mobile.

Je krijgt 1 GB data cadeau bij je eerste opwaardering. Internet kost 0,10 euro per MB, bellen 0,20 euro per minuut en 0,15 euro per sms.

Je kunt ook een Sim Only nemen die 11 euro kost indien er een ander mobiel T-Mobile abonnement op jouw adres aanwezig is. De looptijd is 2 jaar, je krijgt 120 belminuten en 3 GB internet.

Wil en kan je ietsje meer betalen, dan heb je wederom meer opties: meer GBs of zelfs onbeperkt GBs en eventueel onbeperkt bellen.

Ben heeft onder andere de volgende opties voor 10 euro of minder die maandelijks opzegbaar zijn: 1000 MB 4G en 200 min/sms voor 9 euro, 1000 MB 4G+ en 200 min/sms voor 10 euro en 2500 MB 4G en 200 min/sms ook voor 10 euro.

Voor een 2-jarig Ben-abonnement is het goedkoopste pakket 1000 MB 4G en 200 min/sms voor 7 euro en die van 10 euro zijn inclusief 1000 MB 4G+ en onbeperkt bellen en smsen of 2500 MB 4G en onbeperkt bellen en smsen.

Ga je voor een duurder pakket (van 11 euro tot 18 euro voor een maandelijks opzegbaar abonnement en van 11 euro tot 16 euro voor een 2-jarig abonnement), dan heb je natuurlijk recht op meer.

Ook hier geldt weer dat als je meer wil betalen, je er meer MBs voor terug krijgt, eventueel 4G+ internet en onbeperkt bellen/smsen.

Lebara

Bij Lebara is het goedkoopste pakket bij een maandelijks opzegbaar abonnement 8,50 euro en krijg je 2000 MB 4G met 150 min en 150 sms, en voor 10 euro 2000 MB 4G+ met onbeperkt bellen en smsen.

Hiertussen heb je diverse mogelijkheden en ook duurdere opties zijn mogelijk waarbij je uiteraard meer voordelen krijgt.

Bij een tweejarig abonnement voor 7,50 euro krijg je 200 MB 4G met 150 min + 150 sms. Voor 10 euro krijg je 500 MB 4G met 150 min + 150 sms.

Bij Lebara geldt wederom dat als je bereidt bent om meer te betalen, je meer MBs krijgt en eventueel 4G+ in plaats van 4G.

Hollandsnieuwe

Bij Hollandsnieuwe is er geen maandelijks opzegbaar abonnement voor 10 euro of minder (wel voor 10,50 euro eventueel!).

Voor een 1-jarig abonnement van 2000 min/sms/MB 4G betaal je 9,50 euro. Voor een 2-jarig abonnement betaal je slechts 8,50 euro voor 2000 min/sms/MB 4G of 10 euro voor 4000 MB 4G/min/sms.

Uiteraard zijn er weer duurdere opties met meer voordelen waarbij je meer internet krijgt en meer belminuten of zelfs onbeperkt bellen.

Simpel heeft Sim Only abonnementen voor 1 of 2 jaar. Het goedkoopste pakket voor 1 jaar kost 3,50 euro en daarbij krijg je 250 MB, 50 minuten en 500 smsjes.

Voor 8,50 euro krijg je 2,5 GB, 250 minuten en 500 smsjes. Hier zit het abonnement van 7 euro nog tussen en als je het niet erg vindt om ietsje meer te betalen, krijg je meer internet.

Voor een 2-jarig abonnement is het goedkoopste pakket 2,50 met 250 MB, 50 minuten en 500 smsjes. Voor 10 euro heb je 5 GB + 4G, onbeperkt bellen en 500 smsjes. Voor een paar euro meer krijg je meer MBs.

Mobiel versus thuis internet?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kun je bij verschillende providers mobiel internet krijgen voor 10 euro of zelfs minder.

Helaas is er, zoals je waarschijnlijk al wel had verwacht, voor thuis internet geen aanbieder te vinden die voor zo’n lage prijs internet aanbiedt.

Echter is het wel de moeite waard om ook voor thuis internet de diverse providers naast elkaar te leggen. Er kunnen namelijk veel verschillen zitten tussen de aanbieders.

Om je een handje verder te helpen, zal ik een aantal providers met aantrekkelijke opties noemen zodat je voor niet al te veel geld gewoon goed internet kan hebben voor thuis.

Welke aanbieders bieden goedkoop/betaalbaar internet voor thuis?

Internet pakketten voor thuis die rond de 10 euro per maand kosten, zijn er dus helaas niet.

Gelukkig zijn er wel een aantal providers die betaalbaar internet aanbieden, namelijk:

T-Mobile

Bij T-Mobile betaal je heel simpel 30 euro per maand zonder poespas.

Wat zit er inclusief? 50 Mbit/s download en 50 upload snelheid. Wil je mobiel en thuis internet combineren, dan krijg je korting (en betaal je slechts 25 euro per maand!).

De looptijd is altijd een jaar en je betaalt eenmalig 67,50 euro.

Het contract is voor een maand. Doe de postcode check en weet wat er op jouw adres beschikbaar is. Als je bereid bent om meer te betalen, kun je een snellere download- en uploadsnelheid krijgen.

Youfone

Bij Youfone betaal je de eerste 9 maanden slechts 23 euro (met 10 euro cashback!), en daarna 30 euro per maand.

Inclusief zit het volgende: 30 Mb VDSL internet, 30 Mb downloadsnelheid en 3 Mb uploadsnelheid. Ook betaal je 20 euro aansluitkosten en het contract geldt voor een jaar.

Wil je sneller internet, dan zal je toch wat meer moeten betalen per maand.

Budgetallesin1

Bij Budgetallesin1 betaal je 23,50 euro de eerste 9 maanden, daarna 32,50 euro. Je krijgt 100 Mb (VDSL) internet en 10 euro cashback.

De downloadsnelheid betreft 35 Mb en de uploadsnelheid is 4 Mb. Je betaalt 35 euro aansluitkosten en het contract geldt voor 1 jaar.

Oxxio

Oxxio laat jou de eerste 3 maanden slechts 18,95 euro betalen, daarna 33,95 euro. Je krijgt 10 euro cashback en VDSL internet.

De aansluitkosten betreffen 30 euro, de downloadsnelheid is 35 Mb en de uploadsnelheid 4 Mb. Ook dit contract geldt voor een jaar.

Lees ook: Thuis internet abonnement met cadeau: de top aanbiedingen.

Wat kun je krijgen voor iets meer?

Uit bovenstaande kunnen we dus concluderen dat je goedkoop internet kunt krijgen voor je mobiel, maar ook voor thuis. Vanzelfsprekend geld natuurlijk hoe goedkoper het pakket, hoe minder voordelen je krijgt.

Wanneer je iets meer wil betalen voor een internetabonnement voor je telefoon of thuis, dan krijg je daar in de meeste gevallen meer internet en/of sneller internet voor terug, en in het geval van een mobiel internet abonnement ook nog onbeperkt bellen en smsen.

Je moet bij jezelf nagaan wat voor jou belangrijk is: speelt budget vooral een rol, of vind je het uiterst belangrijk dat je snel internet hebt?

Lees de voorwaarden van ieder internet abonnement aandachtig door en kies vervolgens het pakket dat het beste aansluit bij jouw behoeften.

Internet hoeft echt niet duur te zijn, alleen kan het vergelijken van de diverse providers en pakketten je misschien even wat tijd kosten.

Ik denk echter dat ik je met dit artikel al een stukje op weg heb geholpen, zodat een keuze maken al veel gemakkelijker wordt!

Lees ook: Welke downloadsnelheid heb ik nodig? Gamen, streamen, werken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven