Welke internetsnelheid heb ik nodig voor interactieve tv? 4 tips

Je hebt 25 Mbps aan downloadsnelheden nodig om interactieve TV te kunnen bekijken, in ieder geval om alles in 4K HD- of UHD-kwaliteit (ultra-high definition) te bekijken.

Lagere snelheden zoals 10-18 Mbps werken voor videoformaten van lagere kwaliteit zoals SD (standard definition) of HD (high definition).

Als je echter meer dan één gebruiker of apparaat hebt, wil je meer dan 25 Mbps en waarschijnlijk dichter bij 50 Mbps of meer kiezen.

Aanbevelingen voor het streamen van internetsnelheid voor één gebruiker:

  • 18-25 Mbps: Ultra HD-video (4K, HDR, UHD, enz.)
  • 10-18 Mbps: HD-video
  • 1–10 Mbps: SD-video

Mijn advies? Neem interactieve TV via Online, ze zitten namelijk op het betrouwbare KPN netwerk en gebruiken interactieve TV van Canal Digitaal, maar dan een stuk goedkoper! Daarnaast ontvang je ook nog eens ontzettend veel TV zenders en pakketten.

Snelheid wordt gemeten in megabits per seconde of Mbps. Zo snel download of upload je TV-box gegevens. Je kunt een snelheidstest doen om er zeker van te zijn dat je snel genoeg internet krijgt.

Zie het als volgt: een auto kan een bepaald aantal km per uur rijden. Niet elke auto kan dezelfde snelheden halen, maar als de dealer een bepaalde snelheid belooft, moet je er van op aan kunnen dat de auto zo snel zal kunnen gaan.

Het verschil met Mbps is echter dat zelfs als de aangegeven downloadsnelheden van Mbps hoog zijn, je nog steeds bufferproblemen kunt tegenkomen als je niet genoeg bandbreedte hebt zodat de apparaten van iedereen verbinding kunnen maken met het wifi-netwerk.

Hoe je jouw interactieve tv-snelheid kunt verbeteren

Om het beste high-speed internet voor interactieve tv te krijgen, moet je rekening houden met meerdere apparaten en gebruikers.

Je moet ook nadenken over de soorten media die je nodig hebt om af te spelen. 4K-tv-programma’s en online HD-gaming vereisen meer Mbps dan surfen op internet of e-mail checken.

Je zou op zoek moeten om hoger te gaan dan de aanbevolen minimumvereisten voor streaming-snelheid die door websites worden vermeld, vooral omdat we graag op onze telefoons spelen terwijl we tv kijken.

Dus als je thuis werkt of vaak vrienden hebt om films of tv te kijken, wil je misschien je downloadsnelheid vereisten aanpassen om ervoor te zorgen dat je wifi-signaal sterk genoeg is voor iedereen en elk apparaat.

Upgrade je internetabonnement

De gemiddelde internetsnelheid in het hele land is ongeveer 100 Mbps, maar sommige glasvezel-internetproviders hebben netwerken gebouwd die tot 1 gigabit per seconde (1.000 Mbps) of meer kunnen bereiken.

100 Mbps downloadsnelheden zijn echter voldoende voor HD-streaming voor meerdere apparaten en gebruikers, en als je sneller wilt downloaden of je kinderen tegelijk online gamen terwijl jij interactieve tv wilt kijken, kun je kiezen voor 500 Mbps:

Voor degenen die op zoek zijn naar snellere internetsnelheden, kijk of je een deal kunt krijgen over het upgraden van je downloadsnelheid.

Uploadsnelheid is niet zo cruciaal voor streaming, tenzij je livestreamt van Twitch, online games speelt of HD-video’s uploadt naar YouTube, Vimeo of Facebook.

Het helpt ook als je grote bestanden of high-definition video downloadt en uploadt via programma’s voor het delen van bestanden.

Upgrade je apparatuur

Als je een supersnel internetabonnement hebt gekocht maar nog steeds bufferproblemen ondervindt, moet je mogelijk je modem of router upgraden.

Als je een ouder model van je internetprovider hebt, kijk dan of ze je zullen ruilen. Zo niet, beschouw het dan als een investering in je internetleven.

En als je internetsnelheid alleen traag lijkt als je interactieve tv streamt, moet je overwegen om een ​​betere tv box aan te schaffen. Op die manier hoeven high-definition videostreams niet te bufferen vanwege andere apps.

Conclusie

Als je 25 Mbps of meer kunt krijgen om shows te streamen op interactieve tv, dan zit je al goed genoeg. Maar zoek je meer of meer tegelijk, kijk dan naar een uitgebreider internet pakket.

Scroll naar boven