Welke internetsnelheid heb ik nodig voor de Playstation 4?

Welke internetsnelheden heb je nodig om PlayStation 4 online te spelen?

Beste antwoord: je kunt wegkomen met een aantal erg lage internetsnelheden op de PlayStation 4, ongeveer 3 Mbps om te downloaden en een uploadsnelheid van 1 Mbps, maar het is de ping waar je op moet letten. Houd dat onder 150ms en het komt goed, en een glasvezelverbinding is het meest stabiel.

Om goed online te kunnen gamen heb je een snelle verbinding nodig, en mijn favoriet zijn deze pakketten van Online.

Snelheid is belangrijk

Als het gaat om het online spelen van games, is je online verbinding uiterst belangrijk.

Het moet niet alleen veilig zijn, maar het moet ook snel zijn, vooral als je op zoiets als een PlayStation 4 speelt.

Internetsnelheden verschillen per provider, maar gamers kunnen nog steeds een aantal dingen doen om ervoor te zorgen dat ze spelen op de best mogelijke snelheden voor hun consoles.

Vergelijk hier de beste providers voor PS4 gamen:

Als een van jullie zowel pc-spelers als consolespelers zijn, weet je dat de meeste games een lijst met minimale systeemvereisten hebben, en in die lijst staat de minimale verbindingssnelheid die je nodig hebt om de online services van de game te kunnen gebruiken.

PlayStation-games zijn een beetje anders, omdat de console zelf al de minimumvereiste heeft en alle games moeten aan dat minimum voldoen om op het PlayStation-platform te worden toegelaten.

Gelukkig is de minimumvereiste van Sony vrij laag.

Het enige wat je nodig hebt is een downloadsnelheid van 3 Mbps en een uploadsnelheid van slechts 1 Mbps. Volgens de huidige normen is dit extreem laag, de gemiddelde internetsnelheid in Nederland is nu al 19 Mbps.

Dus elke game zou goed moeten werken als je een gemiddelde internetsnelheid hebt. Hoewel snelheid een belangrijke factor is als het gaat om online spelen, is ping het echte probleem waarop je je moet concentreren.

Ping is het belangrijkst

Voor degenen die het niet weten, Ping is de tijd die nodig is om je informatiepakket naar een server te laten gaan en naar je terug te laten komen, en wordt gemeten in milliseconden (ms).

Wanneer je online videogames speelt, helpt je ​​ping om te bepalen hoe goed je spel zal draaien.

Een te hoge ping – meer dan 150ms bijvoorbeeld – en je zult je teamgenoten en je vijanden zien stuiteren over het scherm alsof ze teleporteren, of erger nog, je vermoorden terwijl je ze niet eens kunt zien.

Dit is vaak waar spelers beginnen te klagen over achterblijven of in of uit flikkeren van objecten tijdens online spelen.

Je ping laag houden is een belangrijk onderdeel van het spelen van online games en zal elke gedachte beginnen te consumeren als je het niet vroegtijdig oplost.

Ga bedraad als je kunt

De grootste boost voor je online gaming als je een PlayStation 4 hebt, is vrij eenvoudig.

Als je PlayStation 4 rechtstreeks op je router is aangesloten via een Ethernet-kabel, zal dit een enorm verschil maken voor de speelbaarheid van je online games, en je zult direct resultaat zien van het direct spelen op deze manier.

Een directe Ethernet-verbinding vermindert niet alleen de latentie en ping, maar heeft ook een enorm effect op je downloadsnelheden.

Bij mij thuis, op Wi-Fi, downloadt mijn PS4 met 36 Mbps, maar wanneer ik het rechtstreeks op mijn router aansluit, springt het op tot maar liefst 375 Mbps.

Niet iedereen zal natuurlijk dat soort internetsnelheid hebben, maar zelfs degenen met de langzaamste snelheden zouden een aanzienlijke toename moeten zien door bedraad te gaan.

Probeer, buiten het bekabelen, om elektronica uit te schakelen of los te koppelen die mogelijk je draadloze verbinding gebruikt terwijl je aan het spelen bent, omdat te veel apparaten op een netwerk tegelijkertijd problemen kunnen veroorzaken.

Scroll naar boven