Is uploadsnelheid belangrijk voor gamen? Dit is wat je moet weten

In de online gaming gemeenschap is er veel discussie over de optimale snelheden die nodig zijn voor gaming – en hoe belangrijk snelheid eigenlijk is.

Met een overvloed aan verschillende statistieken om te overwegen, waaronder download- en uploadsnelheden, ping-snelheden en latentie, is het gemakkelijk in te zien hoe sommigen in de war kunnen raken.

Ben je verdwaald over welke uploadsnelheid je nodig hebt?

Of online gaming nu een vrijetijdsbesteding is, of je hoopt je gaming hobby tot een carrière te verheffen, dit is alles wat je moet weten over uploadsnelheden en de beste aanbieders van de juiste uploadsnelheid.

Wat zijn uploadsnelheden?

De uploadsnelheid is de tijd die nodig is om gegevens van jouw computer / console naar de internetserver te verzenden, gemeten in megabits per seconde (Mbps).

Het koppelen van een document aan een uitgaande e-mail valt bijvoorbeeld onder het gebied van uploadsnelheden.

De downloadsnelheid verwijst daarentegen naar de snelheid waarmee jouw computer gegevens van de server ontvangt.

Het laden van een webpagina of het streamen van video’s is afhankelijk van je downloadsnelheid.

Af en toe zie je mogelijk dat Internet Service Providers (ISP’s) symmetrische download- / uploadsnelheden aanbieden, wat betekent dat de download- en uploadsnelheid exact hetzelfde is.

Dit is echter relatief ongebruikelijk, aangezien de meeste providers prioriteit geven aan de downloadsnelheid.

Je zult merken dat de meeste providers een aanzienlijk snellere downloadsnelheid bieden in hun breedbandpakketten, aangezien voor de meeste internetgebruikers informatie doorgaans in een grotere hoeveelheid wordt gedownload dan wordt geüpload.

Welke uploadsnelheid heb ik nodig om online te gamen?

Over het algemeen is men het erover eens dat de uploadsnelheid belangrijker is voor online gamers dan voor de gewone internetgebruiker, die hun breedbandverbinding gewoon zal gebruiken om door sociale media te bladeren of films te streamen.

Dit komt omdat je tijdens het gamen constant gegevens naar de server verzendt – of het nu in-game acties zijn of berichten naar andere spelers tijdens een multiplayer-game.

Ondanks dat het voor gamers belangrijker is dan standaardgebruikers, hoeft je uploadsnelheid niet bijzonder snel te zijn.

De uploadsnelheid van 1 Mbps is voldoende voor de meeste online gamesessies – een snelheid die wordt geboden door de meeste ISP’s die een glasvezelbreedbandpakket aanbieden:

Als je het niet zeker weet, kun je je breedbandsnelheid controleren met een online snelheidscontrole als deze.

Upload snelheden voor professioneel gamen

Met de enorme toename van gamers die een (behoorlijk substantiële) kost verdienen door hun gameplay naar fans over de hele wereld te streamen, is de uploadsnelheid een steeds urgenter probleem geworden voor diegenen die een carrière in professionele online gaming willen smeden.

Het streamen van je eigen inhoud op platforms zoals Twitch vereist een hogere uploadsnelheid dan nodig is voor een standaard online videogame.

Om een ​​substantiële online aanhang op te bouwen, moet je stream van hoge kwaliteit zijn, maar ook consistent en betrouwbaar.

Potentiële fans blijven niet lang hangen als je stream stottert of herhaaldelijk helemaal uitvalt.

Twitch beveelt een minimale uploadsnelheid van 5 Mbps aan voor 1080p-streaming.

Als je een actieve streamer bent, raden we je aan alleen te kiezen voor een internetprovider die deze uploadsnelheid kan garanderen.

Lees ook: dit is hoe je beslist welke glasvezel aanbieder je moet nemen

Wat moeten online gamers weten over snelheid?

Helaas houden gamers vaak alleen rekening met breedbandsnelheid – zowel downloaden als uploaden – als het gaat om het optimaliseren van hun online ervaring, wanneer er verschillende andere essentiële aspecten zijn die niet kunnen worden genegeerd.

Vergeet bij het overwegen van belangrijke breedbandvereisten voor online gamen niet:

Ping-snelheden / latentie

Latentie is de reactiesnelheid van je internetverbinding – hoge latentie veroorzaakt vertraging en heeft een grote invloed op je gameplay. Ping wordt gebruikt om de latentie in milliseconden te meten.

Klantenservice

Als er iets misgaat met uw breedbandverbinding, wil je begrijpelijkerwijs antwoorden en een nauwkeurig tijdsbestek voor reparatie, vooral als gamen je carrière is. Vermijd een ISP die geen uitgebreide klantenondersteuning biedt.

Datagebruiklimieten

Af en toe plaatsen breedbandproviders beperkingen op je gebruik. Hoewel online gamen niet echt een grote hoeveelheid gegevens gebruikt, doet het downloaden van games dat wel.

Als je jouw gebruikslimiet overschrijdt, kan het zijn dat je een hoge vergoeding moet betalen of dat je wordt beperkt.

Netwerkbetrouwbaarheid

Als je een online gamer bent, is een betrouwbare breedbandverbinding essentieel. Als je verbinding onverwachts wegvalt, verlies je mogelijk je niet-opgeslagen gamegegevens.

Beperking

Af en toe implementeren breedbandproviders beperking tijdens piekuren, waardoor je bandbreedte wordt beperkt. Throttling werkt om de ping-snelheden te verhogen, waardoor je spelervaring wordt beschadigd.

Hoewel uploadsnelheden relevant zijn bij online gamen, dragen ze uiteindelijk bij tot het verbeteren van je ervaring; het is niet het enige dat van belang is.

Hier is Gaming Careers met tips over het oplossen van LAG en dropped frames bij streamen:

Lees ook: welke downloadsnelheid heb ik nodig voor gamen?

Scroll naar boven