Thuis internet abonnement met cadeau: de top aanbiedingen

Er zijn diverse internet providers die bij overstap een cadeau schenken aan hun (nieuwe) klanten.

Dit zie je overigens niet alleen bij internet providers, ook veel energie aanbieders maken graag gebruik van dit ‘lokkertje’.

Al helemaal als je overstapt naar een alles in één pakket krijg je vaak extra voordelen.

Dat komt omdat je bij zulke pakketten zowel internet, tv, als bellen in één pakket afneemt, en daar willen sommige providers je voor belonen.

Ook zijn er providers die extra korting bieden wanneer je vast internet combineert met mobiel of energie (als ze ook energie provider zijn).

Een extraatje is altijd mooi meegenomen, maar het is ook handig om te kijken naar de kwaliteit van de internetverbinding, en natuurlijk de prijs van het pakket dat je op het oog hebt.

Er zijn op het moment diverse internet providers die je een cadeau schenken als je bepaalde pakketten bij hen afneemt.

Het geschenk kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van een cadeaubon, cashback, of gratis extra zenders.

In dit artikel zullen we je vertellen welke aanbieders een cadeau geven als je een pakket bij ze afneemt.

We zullen je ook uitleggen wat voor soort acties ieder van deze providers bieden, en welke opties er nog meer zijn.

Ook zullen we met dit artikel de vraag beantwoorden of het al met al aangeraden wordt om inderdaad te gaan voor een provider die een cadeau schenkt aan zijn nieuwe klanten, of niet.

Vergelijk hier de verschillende aanbieders uit dit artikel:

Zijn er internet aanbieders met een cadeau?

Die zijn er zeker! Als je van plan bent om over te stappen naar een andere internet provider, check dan goed welke providers er zijn en wat ze precies aanbieden.

Voordat je een definitieve keuze maakt, is het wel zo handig om een goed beeld te hebben van de diverse internet aanbieders, en ze met elkaar te vergelijken.

Kijk eventueel welke providers welkomstcadeaus aanbieden.

Providers die een cadeau aanbieden aan nieuwe klanten zijn onder andere Online.nl, Ziggo, Oxxio, en Budget alles in 1.

Daarnaast krijg je bij deze providers flink wat korting op de alles in één pakketten als je jaarlijks betaalt in plaats van maandelijks.

Bij Online.nl en Ziggo krijg je bijvoorbeeld gratis sportzender pakketten als je naar deze providers overstapt.

Vroeger kon je ook bij T-Mobile een gratis Fox Sports pakket gratis krijgen bij overstap, maar helaas is die aanbieding niet meer geldig.

Bij Online.nl krijg je Fox Sports 1, 2 én 3 cadeau als je een alles in één glasvezel pakket neemt.

In het volgende gedeelte zullen we per provider uitleggen wat je als cadeau krijgt als je gaat voor een van de alles in één pakketten.

Welke cadeau acties zijn er van Online.nl?

Online.nl heeft meerdere alles in één pakketten. De pakketten hebben het volgende gemeen: je krijgt 86 (49 HD) zenders en je betaalt 14 ct voor vaste telefonie.

Het verschil zit ‘m in de snelheid en het type van de internetverbinding, en afhankelijk daarvan krijg je een bepaald bedrag cashback als geschenk.

Het pakket van 100 Mb/s met ADSL kost €32.50 de eerste drie maanden, en daarna €50. Je krijgt nu tijdelijk 30 euro extra cashback.

Het 100 Mb/s met glasvezel pakket kost €37,50 voor drie maanden, de maanden daaropvolgend betaal je 55 euro met een cashback van 40 euro.

Ook is er een pakket van 200 Mb/s glasvezel, die kost 45 euro de eerste drie maanden en daarna €62.50, met 40 euro cashback.

Ten slotte is er nog een 500 Mb/s glasvezel pakket voor 55 euro de eerste drie maanden en daarna €72.50, met 40 extra cashback.

Online.nl geeft op dit moment dus een bepaald bedrag cashback wanneer je voor een alles in één pakket gaat. Hoe duurder het pakket, hoe meer cashback.

Welke cadeau acties zijn er van Ziggo?

Ook Ziggo heeft diverse alles in één pakketten. Wat al deze pakketten gemeen hebben, is het volgende:

  • de eerste drie maanden betaal je voor alle pakketten €39.95,
  • je krijgt kabel internet,
  • je betaalt 13 ct voor vast bellen,
  • en als cadeau krijg je 12 maanden lang Ziggo Sport Totaal.

De pakketten verschillen in internet snelheid, het aantal zenders dat wordt aangeboden, en de maandelijkse prijs na de eerste drie maanden.

Het goedkoopste pakket heeft 50 Mb/s internet, 80 (37 HD) zenders en kost na de eerste drie maanden 54 euro per maand.

Voor sneller internet (100 Mb/s) met verder dezelfde condities betaal je €56.95. Voor 250 Mb/s internet en 81 (37 HD) zenders betaal je 69 euro per maand.

Voor 500 Mb/s internet en 125 (49 HD) zenders betaal je €89.50 en voor 1000 Mb/s en 125 (49 HD) zenders €99.50 per maand.

Wat een alles in één pakket van Ziggo zo aantrekkelijk maakt is dat ieder pakket, ongeacht de prijs, slechts €39.95 kost de eerste drie maanden.

De pakketten zijn over het algemeen wel een stuk duurder dan bijvoorbeeld bij Online.nl.

Welke cadeau acties zijn er van Oxxio?

Oxxio is ook een bekende energie provider.

De alles in één pakketten van deze provider hebben allemaal het volgende gemeen: 80 (56 HD) zenders, vast bellen voor 10 ct, en een combivoordeel met energie waarbij je elke maand €2.50 korting krijgt.

Voor 100 Mb/s (ADSL) betaal je het eerste half jaar €28.45 per maand, en de maanden erna €48.45. Voor 100 Mb/s (glasvezel) betaal je de eerste zes maanden €40.50 per maand, daarna €56.45.

Voor 200 Mb/s (glasvezel) betaal je €40.45 de eerste zes maanden, daarna €63.45. Het duurste pakket kost €70.45, waarbij je 500 Mb/s (glasvezel) internet krijgt en de eerste maanden betaal je €40.45.

Het handige van Oxxio is dat het behalve een internet/telefoon/tv provider, dus ook een energie provider is. Zo heb je met de pakketten van Oxxio ook meteen maandelijks korting op je energierekening.

Daarnaast onderscheidt Oxxio zich van bijvoorbeeld Ziggo en Online.nl met een instapkorting die zes maanden lang aanhoudt, in plaats van drie.

Welke cadeau acties zijn er van Budget Alles in 1?

Budget Alles in 1 heeft op het moment twee cadeaus waar je als nieuwe klant van kunt profiteren als je een alles in één pakket bij deze provider neemt.

Je kunt nu kiezen uit een cadeaukaart ter waarde van 100 euro, of 8 maanden korting. De keuze is helemaal aan jou!

Bij deze provider kun je vervolgens jouw ideale pakket samenstellen precies zoals jij dat wil.

Je kiest de internetsnelheid, hoe veel tv ontvangers je nodig hebt, eventueel extra tv pakketten, extra belbundels indien gewenst, en de looptijd.

Als je ook nog eens klant bent van Budget Energie, dan krijg je iedere maand vijf euro combikorting.

Zijn dit goede aanbieders?

Zoals je vast al hebt gemerkt tijdens je onderzoek naar het perfecte internetpakket, zijn er een heleboel providers te vinden op de markt van tegenwoordig.

Daarom doet ieder van deze providers hard zijn best om jou als klant te overtuigen. Dit doen ze door middel van het geven van hoge kortingen en aantrekkelijke cadeaus.

Maar is het wel verstandig om te gaan voor een provider die een cadeau aanbiedt?

  1. Online.nl krijgt op haar eigen website een gemiddelde beoordeling van 3.3 op 5, gebaseerd op 1641 klanten reviews. Op Trustpilot, echter, krijgt het een beoordeling van 1.5 op 5, gebaseerd op 260 reviews. Deze laatste beoordeling wordt beschouwd als ‘zeer slecht’.
  2. Ziggo krijgt op Trustpilot een 1.4 op 5 gebaseerd op 704 reviews. Ook dat is een beoordeling die het label ‘zeer slecht’ krijgt.
  3. Oxxio krijgt op Trustpilot een 1.5 op 5, gebaseerd op (slechts) 42 reviews. Wederom een beoordeling van ‘zeer slecht’. Op hun eigen website krijgen ze echter een 6.9 op 10, gebaseerd op 87 klant beoordelingen.
  4. Budget alles in 1 heeft helaas (nog) geen reviews op Trustpilot, en ook niet op de eigen website. Op prijsvergelijken.nl krijgt deze provider een 4.6 op 10 van klanten, gebaseerd op 220 reviews.

De vier providers die we zojuist hebben besproken hebben dus over het algemeen slechte beoordelingen gekregen van klanten. Dat is zorgwekkend, en natuurlijk niet iets wat we graag zien.

De vraag is dus of het uiteindelijk verstandig is om voor de (alles in één) pakketten (inclusief cadeaus) van deze providers te gaan.

Actie met cadeau wel of niet doen?

Op het eerste gezicht zou je snel kiezen voor een provider die hun klanten bij de overstap een cadeau geeft.

Dat is ook niet meer dan logisch: waarom zouden we niet profiteren van een leuk extraatje als die keuze er is?

Echter, als je uitgaat van de reviews, lijkt het helemaal geen goed idee om te kiezen voor een provider die internet abonnementen aanbiedt inclusief een cadeau.

Het schenken van een cadeau is voor vele providers een manier om klanten binnen te halen, en om je te ‘belonen’ voor de overstap.

Echter, zou je het aanbieden van cadeaus bij overstap ook op de volgende manier kunnen opvatten: omdat bepaalde providers op de hoogte zijn van de negatieve reviews, moeten ze toch een manier zien te vinden om klanten binnen te halen; in dit geval dus door het aanbieden van cadeaus.

Daarnaast is er natuurlijk een enorme concurrentie tussen de verschillende providers, waardoor ieder extra zijn best moet doen om de aantrekkelijkste te blijven.

Welke opties heb je nog meer?

Als de bovenstaande opties misschien niet de beste keuzes zijn, welke dan wel? Op Consumentenbond kun je lezen welke de beste alles in één provider is van dit jaar (2020).

Per kwartaal wordt er gekeken welke provider er het beste uit de test komt, en de resultaten zijn gebaseerd op wel 10.000 ervaringen van consumenten.

Er is gebleken dat XS4ALL glasvezel en DELTA kabel het beste uit de test zijn gekomen voor het eerste kwartaal van 2020. Ze krijgen allebei een gemiddelde van 8.2.

Op nummer drie staat KPN DSL met een mooi resultaat van 8.0. Klanten van XS4ALL zijn vooral te spreken over de internetkwaliteit.

Ook heeft deze provider een super klantenservice en zijn de klanten daarnaast erg tevreden over de telefonie- en televisie kwaliteit.

DELTA ondervindt iets meer storingen dan XS4ALL, maar de klanten zijn over het algemeen uiterst tevreden over de provider.

DELTA Kabel is echter alleen toegankelijk voor mensen die in Zeeland wonen.

Landelijk biedt deze provider glasvezel pakketten aan, maar over de kwaliteit van die pakketten is nog geen uitspraak gedaan.

Hoe zit het met T-Mobile?

T-Mobile biedt op het moment 3 maanden korting op tv ter waarde van 15 euro per maand. Je kan bij deze provider zelf jouw perfecte alles in één pakket samenstellen.

Je kunt kiezen uit drie pakketten, namelijk het ‘basic’ pakket, het ‘fast’ pakket, en het ‘premium’ pakket.

Bij T-Mobile zijn ze daarnaast altijd flexibel: als het gekozen pakket toch niet helemaal naar wens is, kun je aanpassingen aanbrengen.

T-Mobile biedt dus niet echt een cadeau aan bij overstap, maar wel (tijdelijke) kortingen.

Tot onze spijt zijn ook de reviews van T-Mobile slecht. Op basis van 717 reviews, krijgt T-Mobile een magere 1.5 op 5. Dat wordt beschouwd als een ‘zeer slechte’ beoordeling.

De vraag is dus of het wel de moeite waard is om voor een (alles in één) pakket te gaan van T-Mobile.

En met Youfone?

Youfone mag dan geen ‘cadeaus’ aanbieden bij overstap, maar ze krijgen mooi wél een beoordeling van 4.1 op 5 op Trustpilot! Dit cijfer wordt beschouwd als ‘goed’ en is gebaseerd op maar liefst 4005 reviews!

Youfone heeft verschillende pakketten, en dus ook alles in één pakketten. Je hebt zo’n alles in één pakket vanaf slechts 25 euro per maand.

Met dit pakket ben je verzekerd van betrouwbaar KPN-netwerk, interactieve tv met app, en vast bellen per seconde.

Je kan het niet echt beschouwen als cadeaus, maar alle alles in één pakketten van deze provider hebben op het moment flinke kortingen voor de eerste zes maanden en geen aansluitkosten.

Bij een standaard tv pakket van Youfone krijg je minstens 43 zenders inclusief Fox Sports 1.

Bij Youfone kies je alleen wat je zelf nodig hebt en stel je jouw ideale pakket naar eigen wens samen. Misschien is dit wel de ideale keuze?

Scroll naar boven