Wat is Mesh Wifi? Sterke wifi overal in huis met de 8 beste routers

Mesh WiFi of Whole Home WiFi-systemen bestaan ​​uit een hoofdrouter die rechtstreeks verbinding maakt met je modem en een reeks satellietmodules of knooppunten die rondom je huis zijn geplaatst voor volledige WiFi-dekking.

Ze maken allemaal deel uit van één draadloos netwerk en delen dezelfde SSID en hetzelfde wachtwoord, in tegenstelling tot traditionele wifi-routers.

Stel je voor: je hebt zojuist je thuisnetwerk opgezet met de nieuwste wifi-hardware en een internetverbinding van 1000 Mbps.

Maar om de een of andere reden kom je nog steeds buffering tegen wanneer je video in de slaapkamer probeert te streamen.

Je heeft je internetprovider (ISP) gebeld en je rekeningen zijn netjes betaald, dus wat maken ze je nou?

De kans is groot dat je wifi niet efficiënt is ingesteld zonder een mesh wifi-systeem.

Wat vertraagt ​​je netwerk?

Het verzwakte signaal of wifi-dode punten kunnen het gevolg zijn van fysieke obstructies.

Simpele dingen zoals

  • de vloer,
  • deuren
  • en muren

kunnen tussen jou en je router komen, vooral als ze van metaal, baksteen of beton zijn gemaakt.

Ik woon in een nieuwbouw woning en het lukt me gewoon niet om met de router van mijn provider en een wifi repeater ook internet boven te krijgen, laat staan op zolder! De muren zijn gewoon te dik.

Als jij ook in een nieuwbouw woning woont, dan is het enige dat helpt, en ik kan eindelijk gewoon lekker boven werken zonder telkens gedoe met geen internet vinden of heel erg trage wifi, om een mesh wifi systeem te kopen met geïntegreerde powerline verbinding.

Ik heb zelf Mesh wifi routers bij Coolblue gekocht voor een redelijke prijs en ik ben er erg blij mee. Het is misschien niet de aller allerbeste die je kunt krijgen, maar voor het geld en de geïntegreerde powerline heeft hij al mijn problemen opgelost.

Mesh wifi systemen zonder powerline kunnen het in veel gevallen ook goed doen, maar ik heb gemerkt dat deze toch vaak moeite hebben met betonnen muren.

Sneller internet nodig? Bekijk de laatste deals:

Ook alleen powerline systemen kunnen goed werken, maar ik heb gemerkt dat in nieuwbouw woningen zoals de mijne, er verschillende elektrische circuits zijn en deze circuits afzonderlijk van elkaar opereren.

Zo heb je bijvoorbeeld een circuit voor de stoppenkast, de gang en de keuken waar je powerline adapter inzet en connectie maakt met je router, en boven op de overloop, de slaapkamers en werkkamer zijn een ander circuit.

Als je boven dan de andere adapter van de powerline set stopt, dan kan deze door de afgescheiden circuits niet goed bij het internet signaal komen.

Dus mijn advies om bij dikke muren een mesh/ powerline combo te kopen zoals de TP Link P9.

Of misschien is de afstand gewoon te groot in een groot huis en kan je traditionele router alleen de keuken bereiken, maar niet naar de achtertuin, de garage of een verre slaapkamer. Dan is een gewoon mesh wifi systeem misschien de uitkomst.

Interferentie van andere apparaten kan ook de boosdoener zijn, of het nu gaat om je magnetron, draadloze telefoon of babyfoon.

Als je in de buurt woont van andere wifi-netwerken en -apparaten, zoals in een appartementencomplex, wordt dit probleem vertienvoudigd.

Zie het als een kamer vol met mensen die allemaal tegelijk spreken, niemand zal goed worden gehoord.

In dit artikel neem ik alles rondom mesh wifi met je door en hoe je het kunt gebruiken om weer wifi overal in huis te kunnen ontvangen.

Laten we eerst kijken naar de top keuzes voor elke situatie, daarna zal ik nog wat uitleggen over mesh wifi en waarom het je kan helpen om sterke wifi overal in huis te krijgen en zal ik ook elk van deze keuzes uitgebreider beoordelen:

Mesh routerAfbeeldingen
Beste mesh router voor huizen met dikke muren: TP-Link Deco P9Beste mesh router voor huizen met dikke muren: TP-Link Deco P9

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste mesh wifi en smart home in 1: Google Nest WifiBeste mesh wifi en smart home in 1: Google Nest Wifi

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste prijs kwaliteit verhouding: Google WifiBeste prijs kwaliteit verhouding: Google Wifi

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Sterkste verbinding voor streamen en gamen: Netgear OrbiSterkste verbinding voor streamen en gamen: Netgear Orbi

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste wifi-6 mesh router: Netgear Orbi WiFi 6Beste wifi-6 mesh router: Netgear Orbi WiFi 6

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste goedkope mesh router: TP-Link Deco M5Beste goedkope mesh router: TP-Link Deco M5

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Mooiste design: Ubiquiti Amplifi HDMooiste design: Ubiquiti Amplifi HD

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Meest eenvoudige mesh systeem: Linksys VelopMeest eenvoudige mesh systeem: Linksys Velop

 

(bekijk meer afbeeldingen)

Wat is mesh wifi?

Mesh-routers zijn gemaakt om je huis in Wi-Fi te bedekken en gaan veel verder dan wat een enkele router kan doen door dat netwerk op meerdere apparaten te delen.

Het is alsof je 3-5 afzonderlijke routers in huis hebt, maar ze delen allemaal een enkel, naadloos wifi-netwerk.

En moderne mesh-systemen hebben een supereenvoudige installatie, zodat je dode plekken kunt wegvagen en de gaten in je wifi-dekking thuis kunt opvullen, en kunt genieten van Wi-Fi in elke kamer, en zelfs in de achtertuin of garage.

Zie een standaardrouter als een luidspreker: Je zou voor in je huis luid muziek kunnen afspelen, maar het kantoor achterin zal slechts een zwakke echo horen.

Een standaardrouter werkt op dezelfde manier: je kunt er maar zo ver vanaf gaan voordat het signaal begint af te nemen, en uiteindelijk zal het helemaal wegvallen.

Waarom installeer je in plaats daarvan geen “luidspreker” in elke kamer van het huis? Dat is hoe wifi of mesh-netwerken voor het hele huis werken, met meerdere knooppunten rond je huis, zodat je van het ene uiteinde naar het andere een solide wifi-dekking hebt.

Mesh wifi overal in je huis

(foto van TP-link)

Modulaire uitbreiding

Een modulair mesh wifi-systeem voor het hele huis is flexibel en schaalbaar, waardoor je een aanpasbare methode krijgt om je wifi uit te breiden zonder dat je range extenders hoeft toe te voegen, die problemen veroorzaken met de prestaties en het gebruiksgemak.

Het is net als het installeren van lampen om je huis te verlichten; je kunt je knooppunten overal in huis plaatsen. Je kiest zelf welke kamers de dekking nodig hebben en wanneer het tijd is om meer toe te voegen om het signaal nog verder uit te breiden.

Eenvoudig begeleide installatie en beheer

De meeste mesh-systemen gebruiken een mobiele app voor een begeleide installatie.

De app leidt je door het installatieproces voor een optimale plaatsing van knooppunten door je hele huis. Het helpt je dode zones te vinden, zodat je knooppunten kunt plaatsen in die gebieden die anders geen wifi-dekking zouden krijgen.

De mobiele app bevat ook een aantal coole functies waarmee je je wifi kunt beheren, zoals ouderlijk toezicht, apparaatprioritering, gasttoegang en meer.

Whole Home WiFi-apparaten passen in je thuisomgeving

Laten we eerlijk zijn: de wifi-routers van tegenwoordig zijn vaak te groot en onooglijk, waardoor er extra ruimte nodig is om de antennes uit te breiden en er een wirwar van kabels ontstaat die op alle mogelijke manieren uitsteken.

Vaker wel dan niet, proberen huiseigenaren ze te verbergen door routers in de kast of achter de tv te verbergen, wat alleen maar de prestaties van hun draadloze netwerk vermindert.

De meeste WiFi-apparaten voor thuisgebruik, zoals Linksys Velop, hebben een veel kleinere footprint in je huis en verminderen de rommel.

Je kunt ze in het zicht laten zonder je zorgen te hoeven maken dat ze een doorn in het oog worden, omdat hun huisvriendelijke ontwerp onopvallend genoeg is om op te gaan in de rest van je interieur.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Whole Home Mesh WiFi-systeem?

Hier zijn enkele belangrijke functies waarnaar je moet zoeken in een WiFi-systeem voor het hele huis:

Bekabelde en draadloze uitbreiding

In een modulair systeem is er één knooppunt op je modem aangesloten dat als router fungeert.

Elk extra knooppunt vindt het beste kanaal en pad om draadloos verbinding te maken met het vorige, waardoor een naadloze en betrouwbare wifi-verbinding door het hele huis wordt gecreëerd.

Als je huis echter al in elke kamer is voorzien van Ethernet-kabels, kunnen sommige mesh-systemen de knooppunten nog steeds met elkaar verbinden via een Ethernet-kabel om een ​​WiFi-systeem voor het hele huis te creëren.

Zelfs als je de bedrade optie gebruikt, kun je jouw signaal nog steeds uitbreiden naar moeilijk bereikbare plaatsen zoals de garage of kelder.

Hetzelfde kun je bereiken met een mesh wifi systeem en powerline adapter in één.

Eén netwerk en naadloze roaming

De naam “mesh-netwerk” zelf impliceert dat elk onderdeel van je wifi-systeem samenwerkt, en naadloos roamen is daar een perfect voorbeeld van.

Wanneer je een combinatie van router en range extender gebruikt, moet je handmatig tussen de netwerken schakelen terwijl je van de ene dekkingszone naar de andere gaat.

Maar met naadloos roamen heb je nu slechts één netwerk met één naam en wachtwoord. Dat betekent dat je tijdens je verplaatsingen in huis nooit handmatig van het ene naar het andere netwerk hoeft te schakelen.

Dus ga je gang, stream video of houd een video call in de woonkamer, keuken of slaapkamer zonder je zorgen te maken over buffering of een verbroken verbinding.

Gasten Netwerk

Door een gastnetwerk te gebruiken, wordt je primaire wifi-netwerk beveiligd tegen inbraak, waardoor externe gebruikers geen toegang krijgen tot je persoonlijke gegevens.

Maar wees niet bang, je kunt nog steeds internettoegang bieden aan jouw dinergasten of babysitter zonder de beveiliging van je hoofdnetwerk in gevaar te brengen.

Pas eenvoudig de gastinstellingen aan met je mobiele beheer-app.

Beste mesh wifi-routers beoordeeld

De beste draadloze mesh-routers voor grote huizen en dik beton: werp het beste wifi-netwerk in jouw huis

De beste mesh wifi-routers bieden een solide, verenigd wifi-netwerk, waar je ook bent.

Wanneer je een van de beste mesh wifi-routers op de markt kiest, hoef je je nooit meer zorgen te maken over netwerkproblemen.

Overschakelen naar een mesh-wifi-router geeft je een veel betrouwbaarder en robuuster signaal naar elke hoek van je ruimte. Dus of je nu buggy verbindingen hebt of een grote ruimte probeert te voorzien van wifi, het is de meest ideale en kosteneffectieve oplossing.

Het is allemaal te danken aan de installatie met meerdere knooppunten.

Hoewel typische draadloze routers slechts één apparaat hebben dat dekking biedt, kunnen mesh-wifi-routers verschillende knooppunten hebben die je rond het gebied kunt plaatsen dat je wilt bedekken.

Deze knooppunten dekken die gebieden die de hoofdrouter niet kan bereiken, waardoor je een stabiele en ononderbroken verbinding zonder dat je gedwongen wordt meerdere netwerken op te zetten.

Bovendien is het instellen van de beste mesh-wifi-routers meestal eenvoudig genoeg dat iedereen het kan doen zonder deskundige IT-hulp.

Bekijk onze selectie voor de beste mesh-wifi-routers die je kunt kopen en investeer in eentje die aan jouw netwerkbehoeften voldoet.

Of het nu gaat om de beste prijs, de eenvoudigste installatie of zelfs de meest esthetische, je vindt iets waar je dol op zult zijn in deze lijst.

Beste mesh router voor huizen met dikke muren: TP-Link Deco P9

De Deco P9 maakt gebruik van mesh Wi-Fi en Powerline om overal in huis een snelle, stabiele draadloze internetverbinding te bieden.

Beste mesh router voor huizen met dikke muren: TP-Link Deco P9

(bekijk meer afbeeldingen)

Met een eenvoudig installatieproces, een goed gebouwde app boordevol functies en geweldige prestaties, is het moeilijk om TP-Link’s Deco P9 mesh wifi-systeem te bekritiseren.

De combinatie van mesh Wi-Fi en Powerline-connectiviteit geeft het P9-systeem de overhand in vergelijking met rivalen, en biedt een betrouwbare draadloze verbinding door zelfs dikke muren.

Mesh Wi-Fi-systemen zijn momenteel razend populair en bieden een gebruiksvriendelijke manier om de Wi-Fi-prestaties in het hele huis uit te breiden en te verbeteren zonder vervelende range extenders te hoeven gebruiken.

Maar hoewel Mesh Wi-Fi goed werkt, kan het nog steeds moeite hebben om door dikke muren te zenden, waardoor er toch nog dode hoeken in huis ontstaan.

Gelukkig heeft de TP-Link Deco P9 indrukwekkende technologie onder de motorkap die het probleem zou moeten helpen oplossen, door een solide, betrouwbare draadloze verbinding door het hele huis te bieden.

Het TP-Link Deco P9-systeem is niet zo duur als sommige triple-unit-opties op de markt.

Hoewel het misschien niet de Google Assistant smarts heeft van de Google Nest Wi-Fi- of Alexa-integratie zoals de Netgear Orbi Voice, is de Deco P9 budgetvriendelijker en biedt hij unieke functies die de draadloze connectiviteit verbeteren, de functie die er echt toe doet.

De Deco P9 wordt geleverd in een pakket van drie en elke eenheid is identiek, er is geen ‘hoofd’-eenheid en andere punten zoals sommige mesh-wifi-systemen.

De cilindrische P9-eenheden zelf zijn grotendeels onopvallend, hoewel we moeten toegeven dat ze veel groter zijn dan die van Google Nest Wi-Fi.

Dat betekent dat de units opvallen in de kamer, en het feit dat ze maar in één afwerking komen, wit, betekent dat je ze waarschijnlijk zult opmerken, ongeacht waar ze zijn geplaatst.

Bovenop elke eenheid vind je een rooster in de vorm van het TP-Link-logo, met een gloeiend logo in het midden dat ook dienst doet als statusindicator voor eenvoudige probleemoplossing als er iets misgaat.

Maak je geen zorgen, TP-Link begrijpt dat LED-verlichting vervelend kan zijn, vooral als het in een slaapkamer wordt geplaatst, en heeft een optie in de smartphone-app opgenomen waarmee je de indicator ’s nachts kunt uitschakelen.

Hier praat Siddharth over de P9:

Aan de achterkant van elke Deco-eenheid vind je een Ethernet-poort, die een stabiele bedrade verbinding biedt voor pc’s, consoles en elk ander met Ethernet uitgerust apparaat dat je mogelijk op internet wilt aansluiten.

Het klinkt misschien als een basisfunctie die niet het vermelden waard is, maar het zou je verbazen hoeveel mesh-wifi-systemen de functionaliteit niet bieden.

De Deco P9 is misschien niet de meest stijlvolle optie die beschikbaar is, maar het maakt dit meer dan goed in termen van slimheid en kracht.

Een fluitje van een cent om in te stellen en te gebruiken

Zoals de meeste Mesh Wi-Fi-netwerken is de Deco P9 ongelooflijk eenvoudig in te stellen; je downloadt eenvoudig de Deco app voor iOS of Android, sluit de units aan, sluit een unit aan op je router en volg de instructies in de app om het wifi-netwerk in te stellen.

In ons geval duurde de installatie niet langer dan vijf minuten en waren er geen problemen tijdens het proces.

Eenmaal ingesteld, kun je beginnen met het instellen van de verschillende functies van het Deco P9-systeem.

Via de app kun je eenvoudig

  • een gastnetwerk maken,
  • specifieke apparaten op de zwarte lijst zetten om verbinding te maken met internet,
  • prioriteit geven aan apparaten (zoals consoles en streamingapparaten)
  • en, belangrijker nog voor gezinnen, ouderlijk toezicht.

Je kunt voor elk gezinslid en elk apparaat een apart profiel maken voor elk account, en vanaf dat moment kun je verschillende aspecten beheren, zoals het beperken van de online tijd en het blokkeren van de toegang tot categorieën websites of specifieke sites.

Je kunt zelfs de browsegeschiedenis van gebruikers bijhouden om ervoor te zorgen dat je kleintjes niet naar websites gaan die ze niet zouden moeten zien.

Er is ook integratie met Amazon Alexa, zodat je internettoegang op belangrijke momenten, zoals het gezinsdiner, met je stem volledig kunt afsluiten.

Er zit kracht onder de motorkap

Natuurlijk draait het allemaal om de Wi-Fi-connectiviteit, en de Deco P9 heeft een truc in petto.

In tegenstelling tot de meeste mesh-systemen combineert de P9 zowel AC1200 Mesh Wi-Fi als AV1000 Powerline-mogelijkheden, waarbij de elektrische bedrading van je huis wordt gebruikt om een ​​sterkere verbinding tussen de afzonderlijke Deco-eenheden te creëren om niet alleen de netwerksnelheid maar ook de stabiliteit en het bereik te vergroten

De combinatie van wifi en Powerline betekent ook dat het Deco P9-systeem gedijt in een gebied waar traditionele mesh-wifi-systemen het moeilijk hebben; zenden tussen dikke muren zoals in mijn nieuwbouw woning.

Powerline en Mesh in een tegen dikke betonnen muren

(bekijk meer afbeeldingen)

De Deco P9 kan ook tot 100 apparaten verbinden, perfect voor smart home-enthousiasten.

We hebben geen 100 apparaten om de claim te testen, maar we hebben er wel ongeveer 30 tegelijkertijd aangesloten en we hebben geen verbindingsproblemen opgemerkt tussen smartphones, tablets, consoles, smart home-gadgets of iets anders dat we hebben verbonden naar het Mesh Wi-Fi-systeem.

We testten het Deco P9-systeem op vier plaatsen in een typisch rijtjeshuis met drie slaapkamers.

We zijn begonnen direct naast de router, gelegen in een kamer boven aan de voorkant van het huis. Vervolgens zijn we op een afstand van 5m naar de slaapkamer ernaast verhuisd, voordat we naar beneden naar de achterkant van het huis gingen en ten slotte naar de tuin voor de ultieme test van bereik en netwerksnelheid.

Vergeleken met de mesh-enabled Google Nest Wi-Fi, met een topsnelheid van 400 Mbps, biedt de Deco P9’s 609 Mbps meer waar voor je geld, maar hij verslechterde toen we ons een weg baanden door het huis.

Houd er rekening mee dat Wi-Fi-benchmarks alleen zijn ontworpen om je een idee te geven van de prestaties, en dat je mogelijk betere of slechtere prestaties krijgt, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de indeling van je huis, congestie van het Wi-Fi-kanaal en meer.

De Deco P9 heeft misschien niet het meest opvallende ontwerp, maar dat is de enige echte klacht die we hebben.

De combinatie van mesh Wi-Fi en Powerline aangepast door de Deco P9 is een enorme bonus, die zowel indrukwekkende snelheden als een stabiele verbinding biedt, ondanks dikke muren.

Het ondersteunt tot 100 apparaten tegelijk en elk apparaat heeft Ethernet-poorten om waar nodig bekabelde apparaten aan te sluiten.

De bijbehorende app is, in tegenstelling tot sommige tegenhangers, goed gebouwd en gebruiksvriendelijk en biedt de mogelijkheid om het wifi-netwerk aan te passen, een reeks ouderlijk toezicht te creëren, prioriteit te geven aan specifieke apparaten en meer.

Je hebt zelfs toegang tot een maandelijks rapport over internetconnectiviteit als je wilt, het is weliswaar een extraatje, maar het is er als je dat wilt.

Het belangrijkste is dat het het huis in Wi-Fi bedekt, waardoor eventuele dode hoeken volledig worden geëlimineerd en, zoals in ons geval, de dekking verder dan ooit wordt uitgebreid.

Check de laagste prijzen hier

Beste mesh wifi en smart home in 1: Google Nest Wifi

Google Wifi en Home eindelijk samen

Beste mesh wifi en smart home in 1: Google Nest Wifi

(bekijk meer afbeeldingen)

Snelheid: 802.11a / b / g / n / ac 2,4 GHz / 5 GHz gelijktijdige dual-band | Connectiviteit: Dual Gigabit Ethernet-poorten | Kenmerken: Geavanceerde beveiligingschip, Nest Wifi-punt met Google Assistent, privacybeheer

Wat is beter dan de beste mesh-router? Nou, een mesh-router met een slimme luidspreker voor je smart home. Vooral als je een smart home liefhebber bent, zul je het pure genie van deze upgrade in de Google Wifi-lijn waarderen.

De Google Nest Wifi maakt het nog leuker, door het ongelooflijke maar toch eenvoudige ontwerp en de prestaties van Google Wifi samen te voegen met het gemak van een slimme luidspreker, zodat je een twee-in-één apparaat hebt in een nog slanker en aantrekkelijker pakket.

En als je de kleur wit beu bent, is deze ook verkrijgbaar in de kleuren Mist en Sand. Wat de beste mesh-wifi-routers betreft, is de originele Google Wifi nog steeds degene om te verslaan, maar deze Nest Wifi geeft het gewoon die extra functionaliteit van een smart speaker.

De Google Nest Wifi is de nieuwste ontwikkeling van mesh-netwerken van het bedrijf en komt uit het sterke succesverhaal dat Google Wifi was.

Wat we het leukst vinden aan dit nieuwste model, is dat het eindelijk Google Home op een zinvolle en kant-en-klare manier in de ervaring integreert.

Dit is precies wat er ontbrak in de vorige modellen, of dat nu Google Home-luidsprekers waren die op zichzelf geen routers waren of Google Wifi-routers die niet dienst deden als Google Home-luidsprekers. Eindelijk kwamen deze twee werelden samen tot één fantastisch ontwerp.

Verwacht echter niet de enorme kracht of doorvoer en diepe, fijne controle van duurdere routers of mesh-systemen zoals Linksys of Netgear.

Bij Google Nest Wifi draait alles om eenvoud, met de nadruk op de functies die het belangrijkst zijn voor de breedste groep van consumenten.

Hier bekijkt Bright de set:

Dit omvat eenvoudige prioriteitstelling van apparaatverkeer, eenvoudige gezins- en ouderlijk toezicht, relatief probleemloze installatie en een goed genoeg uiterlijk om in open ruimtes te plaatsen – de belangrijkste factor voor snellere, sterkere wifi-verbindingen.

Voor degenen die al een slimme luidspreker hebben of al Google Wifi of een vergelijkbaar mesh-netwerkproduct hebben, is er weinig reden om te upgraden naar Nest Wifi.

Bekijk deze set hier bij Coolblue

Beste prijs kwaliteit verhouding: Google Wifi

Het beste Wi-Fi Mesh-systeem van de toekomst

Beste prijs kwaliteit verhouding: Google Wifi

(bekijk meer afbeeldingen)

Snelheid: 802.11ac 5 GHz down: 101,41 Mbps, 2,4 GHz down: 47,53 Mbps | Connectiviteit: 2 x Gigabit Ethernet-poorten per Wifi-punt (elk 1 WAN en 1 LAN-poort) | Inbegrepen mesh-knooppunten: 1-3 | Kenmerken: AC1200 2 x 2 Wave 2 Wi-Fi, TX beamforming, Bluetooth Smart ready

De Google Wifi is misschien wel de beste draadloze mesh-routers die we ooit hebben gebruikt, en dat zeggen we niet nonchalant.

Sterker nog, we zouden zelfs zo ver gaan om te zeggen dat het misschien wel de beste draadloze mesh-router is, althans tot nu toe.

Het heeft niet alleen de kracht om snelle wifi door je hele huis te pushen, een nog indrukwekkendere prestatie gezien het kleine formaat, maar het is ook vrij goedkoop en niet zo moeilijk in te stellen.

Het instellen is zo eenvoudig dat het enige wat je hoeft te doen om Google Wifi te configureren, is om een ​​app op je smartphone te downloaden, enkele QR-codes te scannen en gewoon de knooppunten in je huis te plaatsen.

Met Google WiFi heeft het bedrijf de heerschappij over de mesh WiFi-wereld gepakt.

Hier bekijkt TechTime de Google wifi:

De revolutie van de mesh-router staat voor de deur en Google Wifi staat aan het roer.

Routers zoals de Netgear Orbi en Samsung Connect Home hebben mogelijk de weg vrijgemaakt voor mesh-routers. Het is echter dit slanke bescheiden apparaat dat ons uiteindelijk in het tijdperk van mesh-routers heeft gekregen, grotendeels dankzij het ontwerp en het prijskaartje dat minder is dan dat van zijn rivalen.

Dit is niet zo gek. Google Wifi verpakt meer in zijn mesh-eenheden voor een lagere prijs dan anderen, waardoor het de voordeligste router op de markt is.

Het combineert ook moeiteloze installatie en indrukwekkend netwerkbeheer via een gestroomlijnde mobiele app. Ten slotte verpakt het al deze aandacht voor waarde in een minimalistisch maar aantrekkelijk pakket dat prachtig past in vrijwel elke opstelling.

Als je klaar bent om deel te nemen aan de revolutie van de draadloze mesh-router, moet Google Wifi bovenaan je lijst staan. Of je nu op zoek bent naar een van de meest betaalbare opties die er zijn of je wilt de beste oplossing voor je draadloze netwerkbehoeften, dit is de mesh-router voor jou.

Check de meest actuele prijzen hier

Sterkste verbinding voor streamen en gamen: Netgear Orbi

Duur, maar krachtig

Sterkste verbinding voor streamen en gamen: Netgear Orbi

(bekijk meer afbeeldingen)

Snelheid: 802.11ac 5 GHz down: 90,14 Mbps, 2,4 GHz down: 93,69 Mbps | Connectiviteit: 4 x 10/100/1000 Mbps Gigabit Ethernet-poorten (1 WAN + 3 LAN voor router, 4 LAN voor satelliet), 1 x USB 2.0-poort | Inbegrepen mesh-knooppunten: 2-4 | Kenmerken: 4 GB flashgeheugen, 512 MB RAM, AC3000, MU-MIMO-ready

Als je diepe zakken hebt, bekijk dan de Netgear Orbi, misschien wel een van de beste mesh-wifi-routers die dit jaar te koop is.

In plaats van zoiets als Google WiFi, dat drie identieke knooppunten gebruikt om het netwerk te creëren, krijgt je één hoofdrouter en verschillende satellietknooppunten om op stopcontacten in je huis aan te sluiten.

Bovendien heeft de Orbi meer dan genoeg Ethernet-poorten, waardoor het een uitzonderlijke optie is voor iedereen met een aantal apparaten die een bedrade verbinding nodig hebben.

Deze mesh-router is de beste keuze voor consumenten die hun netwerk voornamelijk gebruiken om te gamen, vooral op meerdere apparaten.

Hier is Hardware Info met een vergelijking van de Netgear Orbi met de Linksys Velop (die we hier verder naar beneden bekijken):

Zelfs zonder dat de Orbi-app beschikbaar is voor iPhone en Android, is het instellen van wat Netgear het ‘Tri-band Mesh’-systeem van de Orbi noemt verrassend eenvoudig.

Netgear heeft meer specifieke instructies, maar het instellen komt in feite neer op het aansluiten van de Orbi Router op de voeding en je modem of gateway, en vervolgens het plaatsen van de satelliet op een meer centrale locatie in je woning en het aansluiten op de voeding.

Nadat je op elk van de knoppen ‘Synchroniseren’ hebt gedrukt, beginnen de twee apparaten met elkaar te communiceren en dan gebeurt de magie.

Onder die gescheiden plastic deksels zitten LED-ringen die oplichten in verschillende kleuren en pulsen om aan te geven hoe het met hun verbinding gaat.

Een effen blauwe ring geeft een sterke, stabiele verbinding aan, een amberkleurige ring geeft een “redelijke” verbinding aan (d.w.z. verplaats de satelliet een beetje dichterbij) en een magenta ring geeft een slechte verbinding aan (d.w.z. verplaats hem een stuk dichterbij).

Koop ze hier bij Coolblue

Beste wifi-6 mesh router: Netgear Orbi WiFi 6

Netgear brengt Wi-Fi 6 naar zijn Orbi mesh-apparaten

Beste wifi-6 mesh router: Netgear Orbi WiFi 6

(bekijk meer afbeeldingen)

Snelheid: WiFi 6 (IEEE 802.11ax) tri-band met 1x 2,4 GHz (1200 Mbps), 2x 5 GHz (2400 Mbps) | Connectiviteit: 2,5 Gbps WAN, 4x Gigabit Ethernet; satelliet – 4x Gigabit Ethernet | Kenmerken: Beamforming impliciet en expliciet voor 2,4 GHz / 5 GHz-banden

Als je klaar bent om op de Wi-Fi 6-trein te springen, is de Orbi WiFi 6 de beste keuze als het gaat om het verkrijgen van goede kwaliteit mesh-wifi-routers.

Het is geenszins een casual aankoop, met zijn hoge prijskaartje, maar als je op zoek bent naar een snellere en betrouwbaardere router om een ​​enorme ruimte te dekken, zoals je landhuis misschien of wellicht op een groter kantoor, of je inmiddels drukke smart home, dan is deze absoluut het geld waard.

Bovendien is het eenvoudig in te stellen, waardoor het geweldig is voor mensen die niet al te veel ervaring hebben met wifi-netwerken.

Hier is de Testhut met hun kijk op de Wifi 6:

Netgear was een van de eerste fabrikanten die routers uitbracht die de nieuwe 802.11ax Wi-Fi-standaard gebruiken, die ook de meer consumentvriendelijke naam ‘Wi-Fi 6’ draagt, en het heeft nu die state-of-the -art Wi-Fi-technologie aan zijn assortiment mesh-netwerksystemen toegevoegd met de nieuwe Orbi WiFi 6.

De technische specificaties voor dit topklasse Orbi-systeem zijn indrukwekkend, met tri-band wifi die 2,4 GHz gebruikt en twee afzonderlijke 5 GHz-banden die een maximale snelheid van 6 Gbps bieden, wat tweemaal de snelheid is van de vorige Orbi systemen die 802.11ac wifi gebruiken.

De primaire router maakt verbinding met je bestaande modem of router om de internetverbinding te gebruiken en gebruikt een speciale high-speed Ethernet-poort die in staat is tot 2,5 Gbps snelheden.

Het heeft ook vier extra Gigabit Ethernet-poorten voor bekabelde verbindingen, net als de secundaire ‘satelliet’-eenheid die je in een andere kamer kunt plaatsen om het bereik en de betrouwbaarheid van je wifi-netwerk te vergroten.

Check de meest actuele prijzen en beschikbaarheid hier

Beste goedkope mesh router: TP-Link Deco M5

De betaalbare Wi-Fi Mesh-optie

Beste goedkope mesh router: TP-Link Deco M5

(bekijk meer afbeeldingen)

Snelheid: 802.11ac 5 GHz omlaag: 76,69 Mbps | Connectiviteit: 2 x Gigabit-poorten per Deco M5-eenheid, 1 x USB Type-C-poort, Bluetooth 4.2 | Inbegrepen mesh-knooppunten: 1-3 | Kenmerken: Quad-core CPU, MU-MIMO ready, op router gebaseerde antivirus, Alexa-compatibiliteit

Als je op zoek bent naar een manier om wifi door je hele huis te verspreiden zonder veel geld uit te geven, kijk dan eens naar de TP-Link Deco M5.

Het is niet zo snel als sommige van de andere beste mesh-wifi-routers op deze lijst, maar als je je niet al te veel zorgen maakt over het verkrijgen van de maximale theoretische doorvoer, waar je waarschijnlijk toch niet ten volle van kunt profiteren, dit zou niet zo’n probleem moeten zijn.

Installatie, vergelijkbaar met de andere apparaten hier, is een fluitje van een cent, zelfs als je niet technisch onderlegd bent.

De TP-Link Deco M5 is een van de beste draadloze mesh-routers voor diegenen die niet te technisch willen worden en niet teveel geld uit willen geven.

De TP-Link Deco M5-eenheden zijn meer gericht op dekking dan op hoge doorvoer, hoewel de verbinding veel, veel sterker was dan wat we eerder hadden.

We zagen aanvankelijk fragmentarische doorvoer, maar toen de apparaten een tijdje ingebed waren, zagen we de doorvoer aanzienlijk verbeteren.

Van een enkele router met een beetje powerline-uitrusting naar de Deco M5 gaan was een openbaring.

Hier kijkt Hardware Info naar deze set:

Het netwerk is misschien niet supersnel, maar het werkt wel en biedt naadloos totale huisdekking, met aangesloten apparaten die zo nodig tussen de verschillende Deco M5-units springen.

Als je serieuze prestaties wilt, dan kun je je apparaten met elkaar verbinden via Ethernet, en het zal de best mogelijke verbinding gebruiken bij het beoordelen van de netwerkinfrastructuur, hoewel dit het punt van hun flexibiliteit enigszins teniet doet.

Voor het grootste deel gebruiken ze de 2,4 GHz- of 5 GHz-band om een verbinding te onderhouden, wat volgens ons goed genoeg werkte.

Bekijk de laagste prijzen hier

Mooiste design: Ubiquiti Amplifi HD

Stijl ondersteund door kracht

Mooiste design: Ubiquiti Amplifi HD

(bekijk meer afbeeldingen)

Snelheid: 802.11AC 5 GHz omlaag: 74,1 Mbps | Connectiviteit: 1 x Gigabit WAN, 4 x Gigabit LAN | Mesh nodes: 1 x router, 2 x nodes | Kenmerken: Modulaire netwerkdekking, modern design, LCD touchscreen

Als je van de ontwerpfilosofie van Apple houdt, geniet van het hebben van aantrekkelijke gadgets die rond je huis zijn opgesteld en meer dan genoeg extra geld hebt om uit te geven aan design, dan is de Ubiquiti Amplifi HD de perfecte mesh-router voor jou.

Je zult veel van dit apparaat vinden, vooral als je in een groot huis woont en kunt profiteren van het volledige vermogen dat deze mesh-wifi-installatie biedt, omdat het in staat is tot een zeer grote hoeveelheid doorvoer.

Misschien merk je dat de waarde behoorlijk afneemt als je in een kleinere ruimte woont, omdat er meer betaalbare alternatieven beschikbaar zijn voor kleine tot middelgrote huizen.

De Ubiquiti Amplifi HD is misschien prijzig, maar je betaalt voor een stukje technologie dat zowel stijl als een functionaliteit uitstraalt.

Dat is meer dan genoeg om het prijskaartje te rechtvaardigen, waardoor dit een geweldige aanvulling is op deze lijst met beste draadloze mesh-routers.

Bekijk hem in deze video:

De belangrijkste routereenheid is een witte kubus die in de palm van je hand past, met een rond LCD-scherm aan de voorkant en de poorten aan de achterkant.

Nogmaals, de invloed is duidelijk en het is geen verrassing om te horen dat Robert Pera, de CEO van Ubiquiti, vroeger bij Apple werkte.

Gezien het minimalistische ontwerp is het goed om te zien dat de router nog steeds wordt geleverd met tal van poorten, met vier Gigabit Ethernet-verbindingen voor bekabelde apparaten en een andere Ethernet-poort om verbinding te maken met je modem.

Er is ook een USB-poort voor het delen van printers en opslagapparaten via je netwerk en een USB-C-voedingspoort.

Bekijk hem hier bij Coolblue

Meest eenvoudige mesh systeem: Linksys Velop

Betaal voor eenvoud

Meest eenvoudige mesh systeem: Linksys Velop

(bekijk meer afbeeldingen)

Snelheid: 802.11ac 5 GHz omlaag: 117,46 Mbps | Connectiviteit: 2 x Gigabit Ethernet-poorten per eenheid (elk 1 WAN en 1 LAN-poort) | Inbegrepen mesh-knooppunten: 1-3 | Kenmerken: Begeleide installatie, Modulair, Eenvoudig ouderlijk toezicht, Auto-fix

Hoewel het duur en niet zo krachtig is als de andere Wi-Fi mesh-routers op deze lijst, is er iets te zeggen over de eenvoud die de Linksys Velop biedt.

Het kan misschien een hogere prijs hebben dan de concurrentie, maar de Velop zal aantrekkelijk zijn voor mensen die een wifi-netwerk moeten creëren en het niet zelf willen opzetten.

Meer technisch onderlegde gebruikers zullen waarschijnlijk ergens anders zoeken, waarom zou je geld uitgeven als je het werk gratis kunt doen?

Voor de meeste gebruikers is de Linksys Velop echter een van de beste draadloze mesh-routers vanwege het gemak dat het vanaf het begin biedt.

Het is ook volledig modulair, dus je hoeft maar zoveel knooppunten op te halen als je echt nodig hebt.

Bekijk deze set hier

De nadelen van mesh-routers

Mesh-router-systemen zijn, zoals de meeste netwerkapparatuur, niet zonder nadelen. Hier zijn een paar van de grotere:

  1. Hoge kosten: Een goede mesh-router kit kost €200 of meer, met add-on satellieten die elk €100 tot €200 kosten afhankelijk van de snelheid die je zoekt. De stand-alone modellen op onze lijst met de beste wifi-routers kosten meestal in de marge van €100, terwijl range-extenders overal tussen de €20 en €100 kosten. Dat is een groot prijsverschil, zelfs voor de meest eenvoudige mesh-router-setup.
  2. Verspilde kwaliteit: in kleine huizen en gebouwen bieden mesh-routers over het algemeen een grotere oplossing dan nodig is. Als je niet regelmatig te maken krijgt met problemen met Wi-Fi-connectiviteit of als je geen uitgebreide internetvereisten hebt, kunnen mesh-routers buitensporig zijn. Een paar Wi-Fi-dode zones kunnen eenvoudig worden verholpen door een range extender te gebruiken, door de bestaande router op een meer centrale locatie te plaatsen of door te upgraden naar een betere traditionele router met een groter bereik.
  3. Meer apparatuur: hoewel de meeste toegangspunten voor mesh-routersystemen klein en discreet zijn, heb je er wellicht meerdere nodig om optimaal gebruik te kunnen maken van hun mogelijkheden. Dit betekent dat je overal in je huis plaatsen voor meerdere apparaten moet vinden, wat problematisch kan zijn voor gebruikers die netwerkapparaten liever beperken tot een of twee onopvallende locaties.

Waarom zou je geen Range Extender gebruiken?

Het vergelijken van bereikverlengers met mesh wifi voor het hele huis is als het vergelijken van appels met peren.

Bereikvergroters zijn zeker effectief als het gaat om het vergroten van het bereik van je router, maar dit gaat ten koste van wifi-prestaties, die gehalveerd worden.

In een grote ruimte waar WiFi moeite heeft om elke hoek te bereiken, kan een range extender de algehele prestaties van je netwerk verminderen, waardoor een knelpunteffect ontstaat.

Je kunt ook verbindingsproblemen ondervinden wanneer je van de router naar de extender springt, omdat je handmatig van netwerk moet wisselen.

Zelfs als je bijvoorbeeld naast de range extender staat, kun je nog steeds dode zones of vertragingen ervaren als je jouw apparaat niet handmatig hebt gewijzigd van het signaal van de router.

Deze twee afzonderlijke netwerken hebben ook verschillende namen en interfaces, wat een serieus gedoe kan zijn.

Plus het is lastiger om nog een tweede extender toe te voegen om bijvoorbeeld ook internet op zolder, of in de tuin te kunnen ontvangen. Als de tweede extender het bereik van de eerste extender vergroot, dan heb je nu al de lagere kwaliteit van de eerste extender gedupliceerd en is het bereik op zolder nog veel slechter.

Conclusie

Alle mesh-systemen zijn enigszins verschillend, dus het is belangrijk om de technologie te onderzoeken die elk merk gebruikt.

Sommige tri-band-systemen zijn bijvoorbeeld beter dan andere en sommige dual-band-systemen hebben bandbreedtebeperkingen.

Bekijk de aangeboden technologie van dichtbij om ervoor te zorgen dat je hele huis WiFi een effectief, efficiënt signaal projecteert dat elke hoek van je huis bedekt met WiFi-connectiviteit.

Haal het meeste uit je mesh netwerk met een snelle glasvezelverbinding als deze

Scroll naar boven