Welke internetsnelheid heb ik nodig voor netflix? Tips & advies

De minimaal vereiste snelheid voor het streamen van Netflix is ​​3 Mbps voor SD-kwaliteit (standaarddefinitie). Netflix beveelt ten minste 5 Mbps aan voor HD-kwaliteit en 25 Mbps voor Ultra HD of 4K-kwaliteit.

Type streaming van NetflixBenodigde internetsnelheid
SD-kwaliteit (standaarddefinitie)​​3 Mbps
HD-kwaliteit 5 Mbps
Ultra HD of 4K-kwaliteit25 Mbps

En hoewel 25 Mbps misschien genoeg is om Netflix te bekijken, moet je, als je andere mensen in huis hebt die van streaming of online gaming houden, rekening houden met de gedeelde bandbreedte.

Mijn advies? Kies voor de stabiele snelheid van Online, ik heb meer dan genoeg bandbreedte plús ze maken gebruik van het betrouwbare netwerk van KPN, maar dan een stuk goedkoper.

Je downloadsnelheid is belangrijk voor het streamen van films en shows, maar controleer de geadverteerde uploadsnelheid van je internetprovider als je live streamingdiensten zoals Twitch wilt gebruiken of grote bestanden wilt uploaden terwijl je Netflix bekijkt.

Lees hier alles over hoe je jouw internetsnelheid test

Is 5 Mbps snel genoeg voor Netflix?

Hier zijn de aanbevolen snelheden van Netflix zelf:

  • 0,5 Mbps voor streaming
  • 3 Mbps voor SD- of DVD-kwaliteit
  • 5 Mbps voor HD-kwaliteit
  • 25 Mbps voor Ultra HD / 4K-kwaliteit

Wat zijn Mbps?

De downloadsnelheid van uw internetservice wordt gemeten in megabits per seconde. Alles boven 25 Mbps wordt beschouwd als high-speed internet. Veel breedband-internetproviders verkopen nog steeds pakketten met lagere snelheden dan dat, maar tenzij je gewoon op internet surft en e-mail controleert, is het belangrijk te kiezen voor hogere snelheden.

Lees meer: wat is het verschil in snelheid tussen DSL, kabel en glasvezel?

Is 50 Mbps snel genoeg voor Netflix?

Een downloadsnelheid van 50 Mbps is absoluut snel genoeg voor een enkele gebruiker om films en shows in 4K-definitie te streamen.

Houd er rekening mee dat meerdere gebruikers met meerdere apparaten je bandbreedte beïnvloeden. Een snelheid van 50 Mbps zou dat nog moeten dekken. Maar jouw kwaliteit hangt af van andere factoren piekverkeerstijd en het wifi-netwerk van je modem en router. Dus zelfs met 50 Mbps kun je van tijd tot tijd bufferproblemen ondervinden.

We zouden het mis hebben om 5 Mbps of meer toe te voegen aan de snelheid die je denkt nodig te hebben. Omdat in de eerste plaats geadverteerde snelheden niet altijd overeenkomen met jouw werkelijke snelheden (je kunt het zelf zien met een snelheidstest).

En ten tweede is het moeilijk te zeggen wat het toevoegen van een ander apparaat van een gast of twee kan doen aan je bandbreedte.

Zelfs bij snelheden van slechts 5 Mbps, zou je in staat moeten zijn om shows en films met duidelijke kwaliteit en minimale bufferkwesties te zien. We zeggen echter: ga voor 25 Mbps of meer als je kunt. Op die manier kun je jouw shows in al hun Ultra HD 4K-glorie bekijken.

Lees ook: hoe kies ik een glasvezel alles in 1 pakket?

Scroll naar boven