Ziggo alternatief | Hier let je op bij het kiezen

Vind je Ziggo te duur? Kies dan voor een Ziggo alternatief! Er zijn vele andere providers om uit te kiezen die een stuk voordeliger zijn. Of je nu een internet en tv, alles in 1 of alleen internet abonnement zoekt, je vindt hier de goedkopere alternatieven. Als je geen zin meer hebt om zoveel voor de service te betalen, na de laatste prijsverhoging, dan kun je hier de beste opties vinden.

De vraag is natuurlijk of er een goed alternatief voor Ziggo bestaat. Het antwoord is Ja, er bestaan betere alternatieven, volgens ons is dit de nummer #1 beste Ziggo alternatief:


#1 ONLINE.NL INTERNET EN TV

✅ Betrouwbaar KPN netwerk en hoge internetsnelheid
✅ Aantrekkelijke tarieven om maandelijks te besparen
✅ Incl. ESPN Compleet, Film1 en CANAL+ films & series
✅ Gratis overstapservice & 100% Installatiegarantie


Ziggo biedt veel voordelen met haar Alles in 1 pakketten, zoals snelle verbinding, een uitgebreid dekkingsgebied en uiteraard de fijne HBO programma’s in het duurste Ziggo Max pakket.

Ziggo is echter niet in elke regio verkrijgbaar en is ook redelijk prijzig, als je deze vergelijkt met andere Alles in 1 pakket aanbieders.

Als je niet verliefd bent op HBO (of het niet erg vindt om even te wachten tot HBO Max verkrijgbaar is via elke provider) dan zou ik kiezen voor de meer voordelige Online die in de meeste regio’s verkrijgbaar is (check de pakketten op jouw postcode).

ONLINE zit op het betrouwbare KPN netwerk, maar dan een stuk goedkoper en het scheelt me een hoop geld elke maand.

Het is goed om even te kijken naar de alternatieven voor een Ziggo Alles in 1 pakket, voordat je de keuze maakt. Door aanbieders van Alles in 1 pakketten te vergelijken, krijg je een beter idee van welke opties en extras er mogelijk zijn. Zo vinden we als nummer #2 T-Mobile een heel goed Ziggo alternatief. Dit is namelijk vooral een zeer voordelige provider met gewoon een uitstekend TV-kastje en een prima betrouwbare en snelle internetverbinding.


#2 T-MOBILE INTERNET EN TV

✅ Betrouwbaar T-Mobile netwerk
✅ Supersnel en heel erg betaalbaar
✅ Ook TV kijken via telefoon of tablet of pc
✅ Terugkijken pauzeren of begin gemist gebruiken
✅ Gratis overstapservice


In dit artikel leggen we uit waar je bij het overwegen van een Ziggo pakket naar moet kijken, en waarom je voor een alternatief voor Ziggo zou gaan. Wat biedt Ziggo en in welke gebieden kun je een Ziggo aansluiting krijgen? Wat is een goed Ziggo alternatief? En ook: wat mis je zeker als je niet voor Ziggo gaat?

Waarom een alternatief voor Ziggo?

Ziggo is een van de duurste internetproviders voor de thuismarkt die er is. Sinds dit jaar zijn ze met de zoveelste prijsverhoging voor hun basis pakket al over de 50 euro grens heengegaan. Voor de snellere pakketten kijk je al naar de 70 to 90 euro en heb je het geluk in het Ziggo dekkingsgebied voor het Gigabit 1000 Mbit/s pakket te zitten, dan ben je bijna 100 euro per maand kwijt.

Naast het maandelijkse bedrag komen er bij het afsluiten van een Alles in 1 pakket van Ziggo ook nog de eenmalige opstartkosten bij. Wil je extra services zoals bijvoorbeeld Ziggo Sport Totaal en FOX Sports Eredivisie dan betaal je daar ook nog eens bijna 20 euro per maand extra voor.

Veel huidige Ziggo klanten zijn niet te spreken over deze hoge prijzen, die ook elk jaar weer iets lijken te stijgen. De Ziggo fora staan er vol van en er valt een significante daling in het marktaandeel van Ziggo te ontwaren. Velen stappen over naar alternatieven voor Ziggo, prijsvechters die in principe hetzelfde aanbod hebben, maar voor een vriendelijkere prijs.

Wat mis je als je niet voor Ziggo gaat?

Een van de grootste redenen om echter voor een Ziggo Alles in 1 pakket te gaan, en niet voor een van de goedkopere alternatieven, is het feit dat Ziggo als enige in Nederland HBO series aanbiedt. Je moet hiervoor echter wel een van de duurdere Alles in 1 pakketten afsluiten, waarbij je Movies & Series XL krijgt.

Films en series van HBO zijn namelijk niet in het Start of zelfs het Complete pakket opgenomen. Je kunt bij aanschaf van het Alles-in-1 Startpakket voor de eerste 12 maanden gratis de topfilms en series van HBO bekijken. Hierna moet je echter omhoog gaan met je abonnement.

Je krijgt met de toevoeging van dit pakket toegang tot honderden populaire films en series van HBO en tientallen andere tv-zenders. Slechts 24 uur na de uitzending in Amerika kun je naar jouw favoriete series kijken in je eigen huis.

Ga je dus voor een alternatief voor Ziggo, dan zul je via je televisie provider geen HBO series kunnen kijken.

Dit kan best een dealbreaker zijn voor Game of Thrones fans! Maar niet getreurd, er zijn andere mogelijkheden om toch online de HBO topseries te kunnen kijken. Ga eenvoudig voor een goedkoper Alles in 1 pakket, met het snelste internet dat je kunt vinden, en investeer in een VPN verbinding.

Wat is het dekkingsgebied van Ziggo?

Ziggo is Nederlands grootste kabelaar en heeft in veel steden een goed bereik voor hun diensten. Echter kun je de zenders binnen een beperkt aantal gemeenten ontvangen. De grootste gemeenten in het Ziggo dekkingsgebied zijn:

 • Den Haag
 • Utrecht
 • Tilburg
 • Groningen
 • Breda
 • Enschede
 • Amersfoort
 • Haarlemmermeer
 • Den Bosch
 • Zoetermeer
 • Maastricht
 • Leiden
 • Zwolle
 • Ede
 • Deventer
 • Sittard-Geleen
 • Delft

Deze gegevens zijn onderhevig aan verandering waardoor je het beste via de website van Ziggo de meest accurate beschikbaarheid van hun producten kunt controleren. Je toets gewoon je adres in en je weet meteen of het gewenste product beschikbaar is voor jou.

Grote delen van Nederland kunnen echter nog niet van de diensten van Ziggo genieten. Bijvoorbeeld in Gelderland, Flevoland, stukken van Brabant, Zeeland en Friesland liggen (nog) niet op de kaart van het dekkingsgebied van Ziggo.

Zit je buiten het dekkingsgebied van Ziggo, dan moet je sowieso een alternatief Alles in 1 pakket vinden. Via onze vergelijkingstool is dit zo gedaan. Voer eenvoudig je postcode in en filter de pakketten op de eigenschappen die jij belangrijk vind in een internet, televisie en telefoon provider.

Wat is een goed Ziggo alternatief?

Hoewel Ziggo een favoriet is, zijn er dus goede alternatieven voor degenen die niet perse HBO hoeven te hebben, of de HBO series en programma’s op een andere manier kijken. Heus niet iedereen kijkt naar Game of Thrones!

Kijk je naar de prijs / kwaliteit verhouding, dan zijn er een aantal goede alternatieven op het startpakket van Ziggo.

Andere providers bieden hele aantrekkelijke pakketten aan, voor vaak een stuk minder. Je ziet hierbij naast de prijs ook alle andere opties en eigenschappen van het pakket. In een oogopslag zie je je opties naast elkaar, zodat je een overwogen keuze kunt maken. Dit is het voordeel van vergelijken! Ga je vervolgens voor de overstapservice, dan heb je hier ook geen omkijken naar.

Logisch is dat je bij het zoeken naar een Ziggo alternatief kijkt naar de prijs. Er zijn echter andere factoren waar je naar wilt kijken bij het vergelijken van Alles in 1 pakketten. Hier gaan we in op de belangrijkste aspecten waar veel mensen naar zoeken in een Alles in 1 pakket, en leggen deze naast de specificaties van de Ziggo alles in 1 pakketten.

Snelheid Alles in 1 pakket Ziggo vs. alternatief

If it’s not fast, it’s not fun. De snelheid van je internetverbinding en het aantal bits dat je per seconde kunt downloaden of uploaden bepaald voor een groot deel het plezier dat je beleeft aan je verbinding. Streaming van muziek of films dat soepel loopt, bestanden die snel downloaden en openen, programma’s die snel laden, en wellicht multiplayer games die in realtime lopen.

Hier lees je alles over welke download snelheid het beste voor jou werkt.

In Nederland werkt de internetverbinding van de meeste providers over kabel (ook ADSL genoemd) of glasvezel (hier kun je ze vergelijken!). Glasvezel is een nieuwe technologie, maar qua snelheid is er over het algemeen niet veel verschil meer tussen de beide opties. Ziggo werkt voor 97% met glasvezel voor haar verbindingen, en is qua snelheid opties vooral te vergelijken met T-Mobile. Kijk je bijvoorbeeld naar het snelste pakket van Ziggo, waarin je maar liefst 1000 Mbit/s krijgt, komt alleen het T-Mobile Premium Alles in 1 pakket in de buurt met ook 1000Mbit/s.

Andere aanbieders die zich meer op de budget markt richten, hebben lagere maximale download snelheden. Echter is het vaak helemaal voldoende voor de meeste huishoudens met 2 personen om gewoon voor 50Mbit/s te gaan, hiermee kun je onbezorgd surfen, streamen en downloaden. Heb je meerdere mensen die van de verbinding gebruikt maken, dan ga je liever voor 100Mbit/s of hoger, maar dit is nog steeds verwijderd van de 1000Mbit/s van de dure Max of Premium pakketten. Deze laatste pakketten zijn wellicht vooral interessant voor bedrijven, serieuze online games en internet aficionados.

Ben je tevreden met 50 of 100 Mbit/s download snelheid, dan heb je gelijk een hoop meer opties, en zul je flink kunnen besparen op de maandelijkse kosten van jouw Alles in 1 pakket. Gebruik de vergelijkingstool hieronder en kijk welke aanbiedingen en goede Ziggo alternatieven qua snelheid er beschikbaar zijn in jouw regio.

Aanbod films & series Alles in 1 pakket Ziggo vs. alternatief

Qua televisie pakket wil je natuurlijk ook het meest optimale Alles in 1 pakket voor jou. De meeste aanbieders hebben sowieso 60+ zenders in hun pakket, dus het gaat er alleen om of je hier aanvulling op wilt hebben. Zijn deze zenders namelijk voldoende voor jou, dan kies je eenvoudig het voordeligste pakket. Wil je wat extra, dan is het goed de opties te vergelijken.

Een grote plus van een Ziggo Alles in 1 pakket is natuurlijk de toegang tot HBO series, zoals we hierboven al hebben genoemd. Hoewel je deze altijd mist in een Alles in 1 pakket van een alternatieve provider, is het niet dat de andere aanbieders zelf niks te bieden hebben. Kun je dus leven zonder HBO, of kijk je The Sopranos op een andere manier, dan ben je er nog niet met de keuze.

Wat bieden de alternatieven van Ziggo zoals? De budget providers zoals Youfone en Online.nl werken vooral met het aanbod van KPN en bieden de standaard zenders. Echter heeft Online.nl ook een optie tot uitbreiding, dit is vooral fijn wanneer je graag de FOX Sports Eredivisie kijkt. Ook bieden ze online films en series, via het Film1, waarin de nieuwste films te zien zijn. Voor liefhebbers van sport of Hollywood is een Alles in 1 pakket van Online.nl dus een van de beste alternatieven voor Ziggo. Fijn ook dat ze tegelijk een van de voordeligste zijn.

Prijs Alles in 1 pakket Ziggo vs. alternatief

Dit brengt ons tot het laatste belangrijkste aspect van een goed Alles in 1 pakket: prijs. Je wilt uiteraard het beste pakket met de meeste opties voor jou voor de beste prijs. Met de vergelijker hieronder heb je in een oogopslag duidelijk welk pakket dit voor jou is. Je ziet de verschillende opties die in jouw regio een aansluiting kunnen bieden op een rijtje, waarbij je kunt selecteren op internetsnelheid, aantal zenders en tot slot de maandelijkse kosten.

Nu je beter weet waar je op moet letten bij het uitkiezen van een alternatief voor Ziggo, kun je een betere keuze maken. Leg de opties na elkaar, bepaal wat jij belangrijk vindt in een Alles in 1 pakket en binnen no-time geniet jij thuis van de beste combinatie van internet, televisie en telefoon.

Scroll naar boven