Ziggo of KPN alles in 1?

Ziggo en KPN zijn de grootste providers binnen Nederland die internet, bellen en tv aanbieden. Indien je een alles in 1 pakket wil aanschaffen, kun je dus bij beide providers terecht.

Maar welke van de twee is nu het beste?

Wat zijn de verschillen tussen deze providers en hoe zit het met de alles in 1 pakketten die ze aanbieden?

Zowel Ziggo als KPN bieden hun klanten extra voordelen aan bij het nemen van een mobiel abonnement (dat past binnen het alles in 1 abonnement). Dat doen ze in de vorm van korting, de databundel tweemaal vergroten, gratis onderling bellen en/of extra zenders voor de tv.

Als je een gezin hebt, is Ziggo misschien geschikter vooral vanwege het snelle internet. Heb je vooral muziekliefhebbers in huis, dan zou KPN een goede oplossing zijn.

Afhankelijk van jouw situatie kan de ene provider dus een betere uitkomst bieden dan de ander.

Ziggo en KPN bieden dus beide een alles in 1 pakket aan. In het volgende gedeelte zullen we de details bespreken van de alles in 1 pakketten die beide providers aanbieden.

Daarnaast zullen we het hebben over de algemene verschillen tussen de providers.

Wat zijn de verschillen tussen de alles in 1 pakketten van Ziggo en KPN?

Er zijn een aantal dingen die de alles in 1 pakketten van beide providers van elkaar onderscheiden.

Bij Ziggo heb je keuze uit drie standaard alles in 1 pakketten waar internet, tv en bellen inclusief zit. Of je stelt je eigen alles in 1 pakket samen. KPN biedt alleen
een Hussel pakket aan waarbij je ook alles in 1 hebt.

Met dit Hussel pakket kun je jouw eigen combinaties samenstellen van internet, mobiel, tv én entertainment.

Ziggo

 1. Met het alles in 1 Start pakket van Ziggo heb je 50/5 Mbit/s internetsnelheid, wat prima is om je e-mails te kunnen checken of gewoon te scrollen op social media.
 2. In het geval je graag online video’s kijkt, kun je het beste het alles in 1 Complete pakket kopen met 250/25 Mbit/s internet.
 3. Dan is er nog het alles in 1 Max pakket met 500/40 Mbit/s voor de gamer of iemand die graag films download.
 4. Ten slotte is er nog het alles in 1 Giga pakket met 1000/50 Mbit/s. Een zeer overtuigend pakket met alles erop en eraan!

KPN

 1. Bij KPN kies je jouw ideale combinatie, en dit kun je ook ieder moment aanpassen. Bij dit Hussel pakket kun je kiezen tussen gewone of ‘super’ wifi.
 2. Daarnaast kies je de internetsnelheid: 50/5 Mbit/s of 100/10 Mbit/s.
 3. Ook kun je de looptijd van je abonnement kiezen (12 maanden of maandelijks opzegbaar).
 4. Wil je er wel of geen tv bij? Dit kun je aangeven.
 5. Indien je een KPN of Telfort mobiel abonnement hebt, krijg je maandelijks 5 euro korting indien je Fox Sports, Pluspakket, Film 1 of Spotify kiest als entertainment optie.
 6. Verder zijn er nog extra internetopties (KPN Veilig en/of Tech Desk).
 7. Ook kun je aangeven of je wil kunnen bellen via een vaste huistelefoon.

Welke is het beste voor een gezin?

Gezinnen bestaan over het algemeen uit een vader, moeder en één of meerdere kinderen. Iedereen is anders en ieder heeft zo zijn eigen voorkeuren. Het ideale abonnement moet dus de voorkeuren van ieder kunnen omvatten.

KPN maakt het met zijn Hussel pakket mogelijk om te spelen met de diverse opties internet, mobiel, tv en entertainment. Bij Ziggo kun je ook je eigen alles in 1 samenstellen of een van de standaard alles in 1 pakketten kiezen.

Ziggo heeft razendsnel internet waardoor er meerdere personen tegelijk online kunnen zijn. Ook heb je bij Ziggo meer films en series.

KPN houdt er rekening mee dat binnen een gezin ieder wat anders wil. De jongens houden van sport, het andere kind wil het liefst constant YouTube kunnen gebruiken terwijl jij graag Spotify aan hebt staan tijdens het poetsen.

KPN zorgt er met zijn Hussel pakket voor dat jij al dit soort voorkeuren gemakkelijk kan thuisbrengen in één alles in 1 pakket. Wat Ziggo betreft, kun je of een van de standaard alles in 1 pakketten aanschaffen, of zelf jouw alles in 1 pakket samenstellen.

Zij bieden veel sneller internet dan KPN. Ziggo biedt in één van zijn alles in 1 pakketten een internetsnelheid van 250/25 Mbit/s, dat er voor zorgt dat het hele gezin zonder problemen online kan zijn. En dat is erg gunstig.

Daarnaast biedt Ziggo meer gratis films en series dan KPN. We geven Ziggo precies om deze redenen de voorkeur in het geval van gezinnen.

Sport of muziekliefhebber?

Zijn ze bij jou thuis vooral sportfanaten of is muziek belangrijker? Afhankelijk hiervan is de ene provider geschikter dan de ander.

In het geval je vooral sportliefhebbers in huis hebt, dan zou je het beste voor Ziggo kunnen gaan. Houden ze thuis vooral van muziek luisteren, dan is KPN misschien een beter idee.

Ziggo heeft de Ziggo Sport zender, die gratis inbegrepen zit bij alle abonnementen die ze aanbieden. In het geval van andere providers, waaronder KPN, wordt dit niet aangeboden en moet je extra betalen voor een totale bundel.

Ziggo Sport is een zender die sinds 2014 bestaat en op die zender wordt er live sport uitgezonden. Niet alleen voetbal (nationaal en internationaal), ook kun je bijvoorbeeld NBA, golf, Formule 1, en rugby bekijken.

Dit pakket is dus een pretpakket voor degene die graag sport (live) op tv kijkt.

Houd je meer van muziek dan van sport, dan kun je beter voor KPN gaan. Het alles in 1 standaard pakket van deze provider biedt namelijk Spotify. Dit houdt in dat je een Spotify abonnement krijgt dat 10 euro per maand waard is.

Je neemt zo dus je favoriete muziek overal mee naartoe! Echter, moeten we niet vergeten dat Ziggo analoge radio uitzendt, en dat in goede kwaliteit!

KPN versus Ziggo: wat zijn de algemene verschillen?

KPN en Ziggo verschillen niet alleen in hun alles in 1 pakketten, ook zijn er een aantal algemene verschillen tussen de providers.

De providers verschillen qua tv-kwaliteit, internetkwaliteit, internetsnelheid en het aantal series/films dat wordt aangeboden.

Ziggo heeft, ondanks zijn razendsnelle internet, een lagere internetkwaliteit in vergelijking met KPN. Ook de tv-kwaliteit is lager bij Ziggo: klanten rapporteren haperingen van beeld en geluid.

Ziggo is over het algemeen duurder dan KPN, maar de snelle internetverbinding is toch wel een groot voordeel. Het alles in 1 pakket is
zeer geschikt voor een gemiddeld gezin waar er veel gebruik wordt gemaakt van internet en tv.

Lees ook: dit zijn de KPN vs Ziggo glasvezelpakketten vergeleken

Scroll naar boven