Zo kies je goede game hosting

Ben je op zoek naar betrouwbare en goede game hosting? Dit is soms lastig. De informatie die je online vindt kan nogal overweldigend zijn, vooral als je nog een groentje bent in de wereld van gaming.

In dit artikel geven we je een aantal handige tips die je op weg zullen helpen de beste game hosting te vinden. 

Ga op zoek naar (geloofwaardige) reviews

De eerste stap die je wilt zetten bij het kiezen van een gaming host, is om te zoeken naar goede reviews. Wat andere mensen vertellen over hun ervaring is nog steeds één van de beste indicatoren van een goede dienstverlening.

Echter, wanneer je op zoek gaat naar reviews, wees dan altijd alert op neppe (gesponsorde) reviews.

Het is helaas niet altijd even makkelijk om authentieke reviews te vinden van mensen die daadwerkelijk ervaring hebben (gehad) met de diverse game hosts.

We adviseren je om geloofwaardige reviews voornamelijk te zoeken op social media zoals Facebook, Twitter en Google+. Je zou ook nog een aantal (game)forums kunnen raadplegen.

Houd rekening met het aantal spelers

Wanneer je op zoek gaat naar de beste game host, zorg er dan altijd voor dat deze ondersteuning biedt voor het spel dat je wil gaan hosten. 

Zorg er daarnaast voor dat het type spelserver het aantal geplande spelers ondersteunt. Raadpleeg daarvoor de officiële richtlijnen van de game om te weten te komen wat een server precies nodig heeft voor een specifiek aantal spelers, of neem contact op met de hostingprovider.

Elke game heeft verschillende server vereisten, dus er bestaat niet zoiets als een “one size fits all”.

Het belang van DDoS

Check of je host DDoS (Distributed Denial-of-Service) bescherming biedt.

Een DDoS aanval is een kwaadaardige poging om normaal verkeer naar een web property te verstoren en jammer genoeg zijn game servers vaak het doelwit van dit soort aanvallen.

Het is handig als de host provider dus bescherming biedt tegen DDos. Aan de andere kant, als je goed je eigen server beveiligt is dat niet perse nodig.

Gratis server hosting = vragen om problemen

Ook is het vaak niet verstandig om voor een gratis server hosting provider te gaan.

Bij dit soort servers is het geen verrassing als je gewoonweg geen support ontvangt en ook is een snelle server niet vanzelfsprekend.

Heb je de juiste server hosting gevonden, check dan altijd goed waar je precies voor gaat betalen. Kijk bijvoorbeeld uit voor verborgen kosten en ga na wat de daadwerkelijke maandprijzen zijn (en of ze omhoog gaan over de tijd).

Zorg voor geupdate software

SSD (Solid State Drive) software is zeker nodig.

SSD is een type apparaat voor massaopslag, vergelijkbaar met een harde schijf (HDD).

Kies een server locatie zo dicht mogelijk bij de spelers

Het is altijd handig om een server locatie te kiezen die zich het dichtst bij de spelers bevindt.

Als bijvoorbeeld de meeste spelers uit Europa komen, is het beter om een server locatie daar te kiezen.

Rank in Google is belangrijk

Het eerste wat praktisch alle mensen doen wanneer ze ergens informatie over willen zoeken, is natuurlijk ten rade gaan bij Google.

De laatste tip die we je mee willen geven is dan ook nog de volgende: beoordeel een game host op zijn positie in Google.

Als je als host zelf niet goed ranked in Google dan is de kans groot dat hun servers ook niet technisch op orde zijn en langzaam laden aangezien sitespeed, zeker voor mobiel, een belangrijke ranking factor is.

Ten slotte..

Neem altijd de tijd om de ToS/Provacy Policy/Service Level Agreement te lezen.

Ook is het geen goed idee om met nieuwe hosting companies te werken; jarenlange ervaring in dit soort business is echt een must. Het hangt daarnaast altijd af van de eisen dat elk spel heeft en wat je precies nodig hebt welke host het beste bij je past.

Heb je 24/7 support nodig? Wil je dat er snel geantwoord wordt? Bedenk goed waar je naar op zoek bent, en wat de hosting providers die jou interessant lijken aanbieden. Wat zit er wel en wat niet inclusief?

Je kan altijd een free trial doen en mocht het niet zijn wat je zoekt dan vraag je gewoon je geld terug!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven